DVPE-Dina Viner Professional Edition
88/100
+++ Superfynd
Ett ungt, friskt vin med aromatisk frukt, bra
balans, bra syra och inslag av körsbär, hallon,
jordgubbar, lakrits, charkuterier, kryddor och
fat.
2018-03, Nr 14
Fruktig doft och smak med inslag av lite rostade toner, mörka bär, plommon och choklad. Ett härligt, lite kryddigt avslut.
Producenten uppger att detta är veganvänligt
Serveras gärna till en mustig kycklinggryta eller till grillad biff med ugnsrostade grönsaker och potatis. Gör sig även bra till en härlig viltstek.
88/100
Ett ungt, friskt vin med aromatisk frukt, bra
balans, bra syra och inslag av körsbär, hallon,
jordgubbar, lakrits, charkuterier, kryddor och
fat.
2018-03, Nr 14
4 /5
Smakrikt i lite tuff stil. Lite rostad toner, stråk av plommon, kakao och örter. Gör sig bra till en viltstek med gräddsås.
Gunilla Hultgren Karell 18/3-2018
3 /5
Medel till fyllig, röd och blå fruktig smak med balanserad strävhet (tannin) och inslag av bär, kryddor, vaniljchoklad och fat. Som ett perfekt fredagsvin för smakrikt mingelmys men också absolut bra till mat. Prova till spanska charkuterier eller till mustiga grytor. Gillar ”skruvkapsyl”, som för övrigt många av vårens övriga nya viner också har, för det är enkelt att ”korka upp”!
3/3-2018
Mycket smak för 89 kronor.
Ett litet äss från Calatayud i nordöstra Spanien, på druvan Garnacha. Plommon, jordgubbar, anis och friska syror bland annat.
Sofia Ander 8/3-2018