Välkommen på höstprovning!

25-sep-2019

Det skymmer om kvällarna, sakta kryper vi inåt från de ljumna sommarkvällarna i bersån till den mjuka fåtöljen och njuter av det knastrande ljudet från brasan medan grytan puttrar på spisen. I glasen vill vi njuta av kraftfullare och smakrikare viner till rätter bestående av skogens svamp och vilt. Även om hösten är tiden för grytor så är det också nu som skaldjuren är som bäst, kräftsäsongen har sin pik och hummerfisket har snart sin premiär. Till skaldjuren vill vi njuta av krispiga vita viner eller varför inte den ädla drycken Champagne.

För att visa er våra favoriter inför höstens middagar kommer vi den 2 oktober hålla en höstprovning på restaurang No.53 vid Kornhamnstorg i Gamla Stan. I den fantastiska miljön guidar vår sommelier Caroline Eriksson oss igenom en rad spännande höstviner. Till vinerna kommer vi att få njuta av ett urval av smårätter anpassade efter det vi har i glasen. Under kvällen provar vi bland annat Champagne Castelnau Brut Reserve, Sauvignon Blanc från vår prestigeproducent San Leonardo samt vår Sydafrikanska Palesa med samma druva. De röda vinerna har alla en gemensam nämnare, dess generösa frukt och elegans. För att ge en liten hint, kommer vi under kvällen ta oss igenom allt från en klassisk Pinot Noir från vår topproducent Saint Clair, vår nykomling i familjen Grande Cuvée Rouge från Maison Louis Max, den italienska klassikern Terre från San Leonardo samt en ekologisk Rioja från Bodegas Bagordi.

När: Onsdagen den 2 oktober 2019
Tid: 18-20.30
Plats: Restaurang No 53 Kornhamnstorg 53 (Gamla Stan), Kornhamnstorg 53, 111 27 Stockholm
Pris: 495 kr per person. Information om betalning via Swish kommer i din bekräftelse vid anmälan
OSA: senast den 27 september till fanny@sigva.se

Platserna är begränsade så det är först till kvarn som gäller!

Dela nyheter:

Roséprovning med Laura från Saint Clair Family Estate

Äntligen är det dags för vinprovning igen! Vi på Sigva har saknat er och Laura från Saint Clair som många av er redan känner längtar efter att få komma till Sverige igen och träffa er. Just den här gången får det bli digitalt men vi hoppas att vi kan välkomna Laura under hösten så att vi kan ses på "riktigt" igen. Vi kommer att prova Saint Clair Vicar's Choice Rosé 2020 som är gjord av pinot gris och pinot noir.

Sigvas julvinkalender – vecka 1

Om ni följer våra stories har ni sett de här vinerna snurra förbi under veckan som gått, de är nämligen först ut i vår årliga julvinkalender! ?✨⁠

Lanseringsfest för River Delta Chardonnay

Vi har lanserat en liten lyxbox från Delta Wine Company i Marlborough, Nya Zeeland och det vill vi ju såklart fira med er!

Livesänd vinprovning med Laura från Saint Clair 29 april

Onsdag 29 april går vår första livesända vinprovning av stapeln, missa inte den! Laura från Saint Clair kommer att ger oss en inblick i skörden 2020 på Nya Zeeland och prova två viner tillsammans med oss.

Saint Clair – Vin & Mat i kombination

Lär dig mer om att kombinera mat och vin, och hur vi kan nå fram till de "bästa" kombinationerna. Tycker alla lika? Troligtvis inte men det gör ofta det hela ännu mer intressant och kul!Örebro Med Omnejd Se Hit!

Nu är det dags för oss att återigen arrangera inte en utan två Winemakers dinners tillsammans med Bodegas Valdemar. Denna gång håller vi till i Örebro och Lindesberg.