Bodegues Macìa Batle

 

Bodegas Macià Batle grundades 1856 och har sin moderna anläggning och vingårdar i Santa María del Camí (D.O. Binissalem) på Mallorca. Producentens totala vingårdsareal uppgår till 75 hektar.

Mallorca – ett av våra käraste resmål – är för många förknippat med semester, god mat och dryck men samtidigt inte fullt ut förknippat med en vinnäring som levererar fina och kvalitativa viner. Men Mallorca är en klassisk vinregion som sedan romarnas tid (123 f.kr.) haft en egen inhemsk vinproduktion.

Reser man runt på Mallorca inser man snabbt att vingårdsarelen utgörs av flera hundra hektar odlingsmark som dessutom är under ständig tillväxt. De inhemska druvorna dominerar. Det mest erkända ursprunget är DO Binissalem. Det omfattar underregionerna Binissalem, Consell, Santa Maria del Camí (där Bodegas Macià Batle ligger), Santa Eugenia och Sencelles.
DO Binissalem är skyddat från de kalla vindarna från norr av bergskedjan Sierra de Tramuntana, vilket ger ett milt mikroklimat. Generellt råder ett “Medelhavsklimat” med långa, varma, torra somrar samt korta vintrar med några kortare regnperioder under våren och hösten.
Jorden är rik på kalcium, och landskapet är platt eller svagt böljande, vilket ger upphov till bruna eller kalkhaltig brunjordar. Vinrankorna växer cirka 75 till 200 meter över havet.
Sammantaget gör detta Mallorca till en unik vinregion, med viner som erbjuder alla de speciella egenskaper som samlats genom öns natur, klimat, inhemska druvor och terroir.