Hess Collection Winery

 

Hess Collection Winery’s historia sträcker sig tillbaka till början av 1970-talet när Donald Hess besökte Napa Valley och föll pladask för de vackra omgivningarna och vingårdarna.

Bergen lockade honom extra mycket och 1978 köpte han vingårdar till en yta av ca 365 ha i Mount Veeder, en bergig region i Napa Valley som sträcker sig väster om Napa och Yountville längs med Mayamas bergskedja. 1983 var den första årgången av The Hess Collection Cabernet Sauvignon  och vinet släpptes 1987, några år senare blev årgång 1992 rankad som 3:e bästa vin av tidningen Wine Spectator på deras Top 100-lista och Hess var nu ett namn på vinkartan.

I slutet av 1990-talet köper Donald Hess mer mark i Monterey och Napa Valley och har nu 440 ha totalt varav 280 av dom är i Napa Valley AVA. Hess samarbetar även med odlare som de har långtidskontrakt med i Central Coast, North Coast och Mendocino, de arbetar enbart med familjeägda vingårdar och sustainable viticulture är alltid ett krav för att ett samarbete ska inledas.

Hållbar vinodling och en kärlek till naturen har alltid legat Donald varmt om hjärtat och Hess Collection Winery var ett av de första vinerierna att bli certifierade via California Sustainable Winegrowing Alliance. Både vineriet och vingårdarna är även certifierade av Napa Green som är att likställa med ekologisk certifiering i Europa.