Maison Louis Max - Sigva

Maison Louis Max

 

Historien om Maison Louis Max började 1801 då fadern till Evgueny Louis Max , bosatt i Georgien var tvungen att ingå i Tsar Alexander av Rysslands styrka då dessa intog området. På vägen tilbaka till hemlandet kom han via Frankrike och förälskade sig i Bourgogne.1859, grundade Evgueny Louis Max sitt vinhus i Nuits-Saint-Georges, efter att ha lyssnat på sin fars historier, och företaget Masion Louis Max var fött. De flesta vinerna från Louis Max är ekologiska och de är oerhört stolta över sitt arv som har gett dom möjlighet att odla och vinifiera viner från några av de finaste lägena i Bourgogne. Idag är Louis Max fortfarande ett familjeföretag som har gått i arv i fyra generationer. Louis Max äger totalt över 200 HA vingårdar över hela Frankrike, såsom Château Pech Latt i Corbières och Domaine de Lyre i Côtes-du-Rhône.

Den kvinnliga chefs-vinmakaren på Maison Louis Max heter Joelle Charrondière och hon vinifierar efter samma filosofi som deras förfäder gjorde, då hon säger att det var de teknikerna som gjorde vinerna från Bourgogne kända och beundrade över hela världen för många, många år sedan.

De röda vinerna jäses i tankar av ek och druvorna krossas av fötter istället för av en maskin. Sedan får de vila i ekfat som är utvalda speciellt för att passa till den appellation som vinet ifråga skördats ifrån. Deras omsorg i vingårdarna tillåter dom att vinifiera hälften av juicen med hela klasar vilket ger en bättre cirkulation under jäsningen som senare visar sig i vinerna som blir mer eleganta och fruktiga med en bra tanninstruktur.