Maison Mirabeau

Många är vi som går i det ständiga ekorrhjulet här hemma utan förändring i vardagen. Men kanske ligger drömmen om en annan livsstil och lurar i bakhuvudet, hur skulle egentligen livet se ut om jag tog mitt pick och pack och flyttade ner till Provence? Köpte mig en vingård precis intill havet och började tillverka vad som kunde komma att bli bland de mest prisbelönta rosévinerna i världen?

Precis de tankarna om en ny livsstil i ett nytt främmande land var vad som lockade paret Jeany och Stephen Cronk från det grå London till det soliga Provence. Vardagen byttes från ett hektiskt liv i Telecombranschen med hämta och lämna barn på skola och aktiviteter, till ett friare liv och byggandet av något större, nu med det sydfranska landskapet utanför kontorsfönstret. Visionerna var stora när flyttlasset gick, tillsammans skulle de skapa tidernas bästa rosévin!

Livet på andra sidan Engelska kanalen var inte bara en dans på rosor. Från dag ett krävdes hårt arbete – ett nytt språk skulle läras in, anpassning till en annan kultur och jakten efter den bästa vinodlaren i trakten var bara några av det utmaningar som paret ställdes inför. Med vilja och engagemang, ett starkt driv och stor passion för sitt nya företag kan familjen Cronk idag se tillbaka på resan som började 2009 och med stolthet säga att de är några av få som vågat fullfölja sin dröm och göra den sann.

Drömmen om att bygga ett av tidernas bästa rosévin har resulterat i en hel serie av viner, alla med sin unika personlighet. Maison Mirabeau prdoucerar en rad prisbelönta viner som hyllats värden över och idag förser de över 50 länder med sina drömmars rosé. Nu har även tiden kommit för nästa projekt – en roségin med doft av Provence!

 

”Så bra som en provençalsk rosé kan bli!”- Robert Parker

Idag samarbetar de med odlare som har gårdar vid Montagne Sainte-Victoire där druvorna växer på 300-400 meters höjd i jordmån rik på kalksten. Tillsammans är Stephen och Jeany ett starkt team som med stöttning av vinmakarteamet med Nathalie Longefay i spetsen tagit succén till ett faktum.

De prisbelönta rosévinerna säljs idag i mer än 50 länder. De hyllas runt om i världen och har tilldelats en rad priser och utmärkelser. Vinjournalister och internationella jurys ger årligen vinerna höga betyg för dess elegans och karaktär.