uniWines Vineyards

 

På den södra spetsen av den afrikanska kontinenten där två hav möts ligger Kapstaden som även kan kallas porten till Sydafrikas vinland. Tio mil in i landet ligger vinregionen Breedekloof som ligger nästlad mellan två bergskedjor mellan Atlanten och Klein Karoo. Breedekloof är en av Sydafrikas mest pittoreska vinregioner som med sitt dramatiska landskap inbjuder till odling av fantastiska druvor! Det är här som uniWines odlar druvorna till Palesa Sauvignon Blanc.

”Growing all people´s prosperity” är uniWines ledord och Fairtrade betyder oerhört mycket för uniWines. Fairtrade betyder så mycket mer än att ha en logga på förpackningen, det introducerades för att hjälpa små producenter och odlare att få ett rättvist pris för sina druvor i utvecklingsländer. För uniWines är Fairtrade ett sätt att leva, det hjälper dem se till att familjerna till de som jobbar i deras vingårdar och vineri får möjlighet till skolgång, arbete och bättre levnadsförhållanden.

”Fairtrade is not about special treatment, it’s about fair treatment”

Sydafrika är världens största producent av vin som är Fairtrademärkt, landet står för ungefär två tredjedelar av världens totala produktion av Fairtrademärkta viner. För ett land som Sydafrika med sin historia av apartheid har Fairtrade betytt oerhört mycket och bidragit starkt till jämställdhet mellan könen och klasser, samt att anställda och druvodlare har fått väldigt mycket bättre villkor.