Fisk i ugn med rostad potatis, tomater och getost

När man gör denna fisk i ugn med rostad potatis, paprika, tomater och getost får grönsakerna först gå i ugnen för att bli klara. Sedan åker de in i ugnen tillsammans med fisken på en lägre temperatur. På så vis får fisken en fin kärna och blir inte överkokt.

4 personer

 

 

Tack till Landleys kök för bild och recept

Ingredienser

400-500g Lax, Fjordörret, Röding eller annan fet fisk 400g potatis 1 röd paprika 1 gul paprika 1 röd lök 1 kapsel vitlök 125g små plommontomater 100g getost 1 dl solrosfrön Salt, peppar, italiensk salladskrydda  1/4 kruka färsk timjan

Sugen på något annat än recept för Fisk i ugn med rostad potatis, tomater och getost?

Helstekt fläskfilé med kantareller

Matjessillstallrik med brynt smör

Copines Löjromstartlette

Krämig kycklingpasta

Lax med romsås

Potatis- och purjolökssoppa