Vegetarisk Lasagne
Fyll korgen med goda grönsaker och testa denna goda lasagne. Var inte rädd för att krydda ordentligt, för en lasagne måste ha ordentligt med italienska örter för att få pricken över i. Den här räcker till riktigt många och är perfekt när man ska bjuda in till fest. Å andra sidan skadar det aldrig med lite matlådor till veckans luncher. Vill man ha gräddigare konsistens byter man lite av mjölken i bechamelsåsen mot grädde.
För 8-10 personer
Temperatur 225°
Vi tackar Landleys Kök för recept och bild.
Ingredienser
200g mozzarella 150g fetaost 1 paket lasagneplattor 400g fryst bladspenat 8 stora champinjoner 1 vitlöksklyfta 1 broccolihuvud 3 morötter 1 zucchini 10 bitar soltorkade tomater 1 dl gröna oliver 1 dl kapris salt, svartpepparTomatsås:
2 stora gula lökar 6 vitlöksklyftor 2 msk äppelcidervinäger 3 burkar krossade tomater (á 400g) 1 tsk socker salt, peppar, timjan, oreganoBechamelsås:
100g smör 0,75 dl mjöl 8 dl mjölk 2 ägg 1 dl riven ost salt, vitpeppar, lökpulverVinförslag
Sugen på något annat än recept för Vegetarisk Lasagne?
Warning: Undefined variable $no_button in /home/sigva/public_html/app/themes/content/templates/sections/section-recipe-posts.php on line 63