Vegetarisk Lasagne

Fyll korgen med goda grönsaker och testa denna goda lasagne. Var inte rädd för att krydda ordentligt, för en lasagne måste ha ordentligt med italienska örter för att få pricken över i. Den här räcker till riktigt många och är perfekt när man ska bjuda in till fest. Å andra sidan skadar det aldrig med lite matlådor till veckans luncher. Vill man ha gräddigare konsistens byter man lite av mjölken i bechamelsåsen mot grädde.

För 8-10 personer

Temperatur 225°

Vi tackar Landleys Kök för recept och bild.

Ingredienser

200g mozzarella 150g fetaost 1 paket lasagneplattor 400g fryst bladspenat 8 stora champinjoner 1 vitlöksklyfta 1 broccolihuvud 3 morötter 1 zucchini 10 bitar soltorkade tomater 1 dl gröna oliver 1 dl kapris salt, svartpeppar

Tomatsås:

2 stora gula lökar 6 vitlöksklyftor 2 msk äppelcidervinäger 3 burkar krossade tomater (á 400g) 1 tsk socker salt, peppar, timjan, oregano

Bechamelsås:

100g smör 0,75 dl mjöl 8 dl mjölk 2 ägg 1 dl riven ost salt, vitpeppar, lökpulver

Sugen på något annat än recept för Vegetarisk Lasagne?

Helstekt fläskfilé med kantareller

Matjessillstallrik med brynt smör

Copines Löjromstartlette

Krämig kycklingpasta

Lax med romsås

Potatis- och purjolökssoppa


Warning: Undefined variable $no_button in /home/sigva/public_html/app/themes/content/templates/sections/section-recipe-posts.php on line 63