En upplyst helg!

För många av oss är det snart dags för lite långhelg! En helg som till mångt och mycket kan kännas vemodig, men som också ger oss möjligheten att fira livet lite extra. Vi tänder ljus som lyser upp i mörkret, kryper inåt för att njuta av stugvärmen och en god bok. Lagar och äter långa middagar med familj och vänner. För att förgylla er helg extra vill vi tipsa om några av våra vinfavoriter.

Palesa Sauvignon Blanc
Breedekloof / Western Cape / Sydafrika

Ett aromatiskt och friskt vitt vin med tydlig toner av vit persika, litchi och citrus. Därtill även komplexa inslag av päron och krusbär. Smaken är torr och frisk, och låter sig stanna länge i eftersmaken.

Nr 12734
Pris 249 kr
3000 ml

 

Raig de Raïm 2018
Terra Alta / Spanien

Ett ungdomligt vitt vin med en ljus inbjudande färg. Vinet visar på tydliga inslag av gröna krispiga äpplen och gråpäron, därtill tropisk frukt och citrus. Eftersmaken är lång och välbalanserad där även tonerna av färska örter träder fram.

Nr 96028
Pris 109 kr

 

Santa Clara
Mallorca / Spanien

Lätt kryddig med inslag av röda och mörka bär, örter och kakao. Ett ungdomligt vin med fruktig och nyanserad smak samt balanserad fatkaraktär. En lång och komplex eftersmak med väl integrerade taniner.

Nr 2143
Pris 139 kr

 

Conde de Valdemar Gran Reserva
Rioja / Spanien

Vackert klarröd i sin färg med inslag av tegeltoner. Subtila runda och kryddiga nyanser av mörk frukt så som plommon och björnbär samt torkad frukt av bland annat fikon. Därtill visar sig även inslag av peppar och vanilj. En Rioja i sin ursprungliga stil!

Nr 12601
Pris 149 kr

Maison Louis Max Grande Cuvée Rouge
Bourgogne / Frankrike

Tydliga toner av röda bär, så som körsbär, vildhallon och skogsbär. Den långa eftersmaken bjuder även på en touch av kryddighet som tillsammans med de sammetslena tanninerna ger vinet en fin elegans och komplexitet.

Nr 2417
Pris 289 kr
3000 ml

 

Trevlig helg önskar Vännerna på Sigva