Ljust rosévin hör den här tiden till!

Att rosévin hör sommaren till är att faktum och nu när solen och värmen äntligen återvänt börjar sommarkänslan smyga sig på igen. Valmöjligheterna är många när man står framför hyllan i butiken och beslutet ska fattas om vilket rosévin som ska läggas i kundkorgen. Allt från flaska till box, tetra till PET, torrt till halvtorrt, mörkt eller ljust till färgen är val som ska tas. Att köpa en tre liters box kan för en del kännas mycket, medan en flaska kanske inte räcker om man är många som ska dela. Lösningen på problemet, Saint Clair Vicar’s Choice Rosé som kommer i en praktisk 1,5 liters box, perfekt att ta med på språng. Vinet är en blend av Pinot Gris och Pinot Noir från Sanit Clairs egna vingårdar i Marlborogh och Waipara. Vingårdar som är speciellt utvalda på grund av deras historia av att producera högkvalitativa roséviner. Waipara har seglat upp som ett toppdistrikt för så kallade cool climate wines, vilket kan ses som ett samlingsbegrepp för att området i sig är kyligare än andra i landet men också att vinerna har en svalare smakstil. Vilket innebär en mer fräschör och spänst i fruktsyran.

 

Saint Clair Vicar’s Choice Rosé

East Coast / Nya Zeeland

Torr, medelfyllig frisk och rödbärig smak med inslag av vit persika, jordgubbar, örter, blodapelsin och hallon. Ett vin som passar utmärkt till minglet eller till lättare bestående av fisk eller kyckling.

Nr 4651

Pris 169 kr

 

 

Saint Clair grundades år 1978 av Neal och Judy Ibbotson och var en av de första privatägda vingårdarna i Marlborough. Druvorna som odlades såldes ursprungligen till lokala vinföretag, men år 1994 bestämde sig Niel och Judy för att höja kvaliteten ett snäpp till vilket ledde till att Saint Clair Family Estate grundades. Samma år tilldelades flertalet av vinerna medaljer för sin höga kvalitet och sedan dess är de berömda världen över.

Nästan hela familjen är engagerade i företaget. Sonen Tony har sedan starten formgett såväl design av etiketter som formspråk kring varumärket. Neal och Judys döttrar, Sarina och Julie arbetar båda med sälj och marknadsföring. Detta utöver att ta hand om Saint Clairs berömda Vineyard Kitchen som är ett måste att besöka om man befinner sig i krokarna.

Saint Clair äger vingårdar i Marlborough och Hawke’s Bay och varje år köper de lite mer mark för att vidga arealen och äga majoriteten själva. Vingårdsarealen som inte ägs av familjen själva, ligger under långtidskontrakt och sköts precis som om det vore deras egna. Trots att Saint Clair inte på pappret är ekologisk certifierade, hanteras jorden mycket varsamt och användningen av gödningsmedel är minimal. Allt detta för en hållbar jord och vinmakning. Neal som arbetat aktivt med vingården sedan 1978 är mycket noggrann med att ta hand om jorden där druvorna växer för att få bra viner i slutändan!