Bagordi

Familjen Carcar har producerat vin på samma plats i Rioja, i 14 generationer sedan 1723.

Familjefilosofin bygger på att det krävs gedigen kunskap samt hårt arbete för att verkligen bemästra konsten att skapa ett gott vin.

Vingården ligger vid flodbankarna till Ebro och Ega, mellan städerna Andosilla och San Adrián. Klimatet är dramatiskt med varma och torra somrar, följt av kalla vintrar.
Kyliga, nordliga vindar som håller vinrankorna friska, bra dränage och varierad jordmån ger perfekta förhållanden för ekologiskt odlade druvor.

Endast inhemska och lokala druvor; Tempranillo, Graciano, Garnacha och Viura, odlas av respekt för naturen. Druvorna plockas och sorteras sedan för hand, för att minimera påverkan. Naturligt gödsel används, många gånger framställt av organiska restprodukter från vingården, såsom stjälkar och blad, mm.

Bodegas Bagordi har tre olika vinmärken; Bagordi, Usoa de Bagordi och Navardía.