Domaine de Joÿ

Allt började med den schweiziska familjen Gessler som på 1930-talet föll pladask för den lilla platsen kallad ”Joÿ” beläget i Gascogne. En förälskelse så stor att flytten och den nya livsstilen inte alls var några stora bekymmer. Paul och Marquerite, som på den tiden var unga och inte hade varken barn eller något annat som höll dem kvar på den schweiziska landbyggden, såg i stället flytten till de sydfranska ägorna som en otrolig möjlighet till ett spännande äventyr.

Med åren utvecklades deras kärlek för platsen till något ännu djupare. De skapade en familj, fick barnbarn och precis som för många andra ärvs vingårdarna i generationer. Men det var inte förrän på barnbarnen Olivers och Rolands tid som intresset för destillat utvecklades. Länge hade man arbetat med att producera generösa och moderna viner från Côtes de Gascogne. Men när upptäckten om hur fin kvalitet druvorna egentligen hade blev ett faktum, sökte man sig till byns lilla destilleri för att prova på att tillverka sin alldeles egen Armagnac. Ett test som visade sig oerhört lyckat.

Idag drivs verksamheten av fjärde generation Gessler i from av Vanessa och Kévin, som tillsammans håller kärleken till området och produktionen vid liv.

 

Viner från producenten