Org de Rac

 

Vingården Org de Rac Organic Wine Estate ligger i hjärtat av Swartland, (Western Cape), som är beläget ca 50 kilometer norr om Kapstaden. Swartland består av de regioner som ligger mellan städerna Malmesbury i söder, Darling i väst, Piketberg i norr och Riebeek West i öst.

Det är svårt att inte upptäcka vingården när man korsar Berg River mot Piketberg på väg N7, nära gränsen till Namibia. Åsynen av dessa vingårdar, vackert belägna på sluttningar, ger ett hjärtligt välkomnande till ett landskap med bra viner.

Men Org de Rac är mer än bara ekologiskt. Mer än sina vingårdar, sitt vin, lavendel, rosmarin, oliver och den fantastiska utsikten. Org de Rac wine estate har enligt producenten själva ett eget grönt hjärtslag där man arbetar efter en filosofi om biologisk mångfald och ett konstant strävande efter balans. En balans mellan naturen, människorna och sin affärsverksamhet.

Org de rac är Sydafrikas enda vinproducent som är ekologiskt certifierade av The Soil Association UK, För att bli certifierad av The Soil Association krävs det att producenten efterföljer en rad mycket strikta krav och ständiga kontroller för sin vintillverkning.

Org de Rac är även den enda ekologiska producenten i Swartland. Producenten är övertygad om att sunda och välbalanserade växter har förmågan att skydda sig mot skadedjur och sjukdomar.

Org de Rac etablerades på jungfrumark för 15 år sedan. Alla anställda är som en stor lycklig familj med helltidsanställd personal som bor i den närmsta byn Piketberg ca 10 kilometer från vingården.