Veuve Ambal

 

Veuve Ambal grundades 1898 och har under sex generationer tillverkat kvalitetsvin i Bourgogne. Producenten har sitt säte i Rully, som ligger i Côte Chalonnaise. Ett område rikt på historia – vinproduktionen i Rully inleddes redan under romarriket.

Området Bourgogne räknas som ett av världens främsta vinområden med exceptionellt bra förutsättningar för att odla druvor. Av Frankrikes 450 AC finner vi 50 i kända Bordeaux och hela 100 i ”lilla” Bourgogne.

Veuve Ambal äger idag mer än 250 hektar vinodlingar och är den ledande producenten av Crémant de Bourgogne med åtskilliga internationella utmärkelser bakom sig. Veuve Ambal framställer Crémant de Bourgogne-viner och andra mousserande viner av de burgundiska druvsorterna aligoté, chardonnay, pinot noir och gamay.

Den nya produktionsanläggningen, invigd i april 2005, består av 15 000 m2 yta och innefattar i princip hela produktionsprocessen. Allt vin skördas för hand och vinet pressas försiktigt med pneumatiska pressar – hela vinifieringsprocessen sker hos producenten.