Viña Ventisquero

 

Inspirerad av sin kärlek till den Chilenska marken bestämde sig affärsmannen Gonzalo Vial för att starta ett nytt projekt: ett vineri som skulle hedra Chiles ursprung i sina viner. 1998 planterades de första vinstockarna i Trinidadvingården i kustregionen i Maipo Valley, där det nya vineriet byggdes.

Ventisquero som på spanska betyder glaciär blev ett givet val för namnet på vineriet, givet att vingårdarna kantades av berg. Redan år 2000 började Felipe Tosso jobba som vinmakare hos Ventisquero och de första vinerna släpptes 2001.
Felipe jobbade nära australienska John Duval under de första åren och med hjälp av honom och ett fantastiskt team växte Ventisquero snabbt både i Sydamerika, USA och i Europa. Samtidigt utforskade de andra delar av Chile såsom Casablanca och Colchagua och år 2008 planterades de första vinstockarna i Huasco dalen, mitt i Atacmaöknen. Under den här tiden planterade de även vinstockar längs kusten i Leyda.

Alla Ventisqueros viner är sustainable wine of Chile och hållbarhet I alla led och respekt för jorden är essentiellt för Viña Ventisquero.

Viner från producenten