Mästerkocken Sofias recept till Saint Clair Origin Pinot Noir

Sofia Henriksson som vann Sveriges Mästerkock 2020 bjuder här på ett recept tillägnat Saint Clair Origin Pinot Noir 2019, vinet som vunnit guld i Vinordic Wine Challenge två år i rad och därmed klassas som det bästa röda vinet i prisklassen 100-119 kr.

”Sötpotatispuré med brynt dragonsmör, stekt torskrygg med bacon- och pankokrisp och en syrlig selleri och sparrissallad som serveras med Saint Clair Origin Pinot Noir från natursköna Nya Zeeland. Nej men det här kan vara sommarens bästa recept!”

/Sofia Henriksson

Recept för 4 pers
3 stora sötpotatisar
1 msk smetana/creme fraiche
2 tsk vitvinsvinäger eller lite citron
100 g smör
1 msk dragon
500 g torskrygg
1 pkt bacon
1 dl panko
2 selleristjälkar
4 sparris
1 citron
1 msk olivolja
1 msk kapris
1 näve persilja
Salt och svartpeppar

Gör så här
Skala och dela potatisen, koka tills den är mjuk. Bryn smöret, tillsätt dragon och häll på potatisen medan du mixar till en fin puré. Stek bacon med panko till ett krisp. Hacka upp grönsaker råa. Häll på citronsaft och olja, lite salt och peppar och persilja! Stek fisken och lägg upp! Magi!

Hitta Saint Clair Origin Pinot Noir på Systembolaget här