Expressen
4/5
Mjukt avrundat med toner av mogna bär och liten vaniljkrydda. Fint till helstekt kyckling med örter och vitlök.
April 2021
Origin Pinot Noir bjuder som namnet antyder på en rejäl dos ursprungstypicitet såsom smaker av mogna hallon, jordgubbar och körsbär. En kryddig ton av sandelträ, färska örter och kakao ger vinet karaktär tillsammans med de mjuka, silkeslena tanninerna. Servera gärna vinet svalt (15-16 grader) i stora kupor för maximal upplevelse.
Frukten kommer från vingårdar i Southern Valley i Wairau och kallmacereras under 5 dygn vid ankomst till vineriet för att hjälpa till med extraktionen av smakämnen och färg från druvskalen. Under den efterföljande alkoholjäsningen pressades druvskalen ner ca åtta gånger om dagen och vinet fördes sedan över i ståltankar samt franska ekfat för att mogna innan buteljering.
Kryddstark mat samt till eleganta kött, fågel- och vilträtter med tillbehör såsom svamp och syrliga vinsåser.
4/5
Mjukt avrundat med toner av mogna bär och liten vaniljkrydda. Fint till helstekt kyckling med örter och vitlök.
April 2021