Conde Valdemar Crianza

 

Vinet har en vacker körsbärsröd färg med med violetta toner i kanten.
Ett medelfylligt vin med en balanserad kryddig doft och smak med inslag av mörka körsbär, russin och fikon.
Toner av balsamico och mogna, mörka bär kompletteras av vaniljtoner till följd av ekfatslagringen.

 

Skörd/Vinifikation:

Druvorna har skördats den andra veckan av oktober. Skördeuttaget är cirka 45 hl/ha. Skalmacerationen har pågått under 12 dagar. Vinet har genomgått malolaktisk fermentering under 28 dagar vid en temperatur av 26°. Därefter har vinet lagrats på amerikanska 225 liters ekfat under 15 månader. Faten är mediumrostade. Efter lagring på fat har vinet lagrats i ytterligare cirka 2 år på flaska. Vinet har en alkoholhalt på 13,5%.

Passar till:

Passar perfekt till elegantare rätter av nötkött, gärna med rostade toner som plockas upp av vinet. Även till lagrade hårdostar. Serveringstemperatur 16/18 grader.

Fakta:

  • Artikelnummer: 1265901/12
  • Producent: Bodegas Valdemar
  • Land: Spanien
  • Ursprung: DOCa Rioja
  • Årgång: 2015
  • Druva: 90% Tempranillo, 10% Mazuelo
  • Förpackning: Glasflaska med skruvkapsyl
  • Volym: 750 ml ml
  • Pris: 89 :-

89 :-

Recensioner:

Vinbanken- Bästa vita och röda vinerna för många gäster

4 / 5

Röda viner, med olika smaker, till försommarfest:

Medelfyllig, kryddig smak med inslag av russin och fikon, bra helhet mörk frukt, fin längd. Toppval i låg prisklass!

Passar till: Här är vinet till buffén som serveras senare mot kvällen och har en inriktning mot grillade fläskrätter, grönsaker eller allmänt, mer kött och ost på buffén.

Elke Jung 25/5-2019

Vinbanken- Fyndviner i BS värda uppmärksamhet

4 / 5

Smak: Medelfylligt, torr och balanserad kryddig smak med inslag av sötare körsbär, russin och fikon, vaniljton från faten.

Passar: Klockrent fredagsvin. Utmärkt till husman, gryta, pasta men också till en bit ost. Festligare helgtips är den italienska kycklinggrytan Cacciatore.

Elke Jung 8/3-2019