Bodegas Valdemar

Bodegas Valdemar är familjeföretaget som verkat i den spanska regionen Rioja sedan slutet av 1800-talet. Här såväl som i resterande Europa ses de som pionjärer inom vinframställning och tillhör bland annat bland de första att använda sig av temperaturkontrollerad jäsning för att få till en så bra slutprodukt som möjligt.

Den till synes traditionella Bodegan har genom åren tagit till vara på såväl det ursprungstypiska som den innovationsrikedom som berikat dem. Genom detta har de lyckats skapa viner som både är traditionella och ursprungstypiska, samtidigt som de får ett yngre och mer modernt uttryck med faten som accessoar och den härliga ursprungstypiska frukten som huvudrollsinnehavare.

I den klassiska Riojan är det druvan Tempranillo som för talan, men med vinmakaren tillika ägaren Ana Martinez Bujandas uppfinnesrikedom och intresse för vad regionen har att erbjuda odlas idag flertalet andra druvsorter intill bodegan. Bodegas Valdemars viner är att beskriva som ett tydligt skolboksexempel på hur en klassisk Rioja ska smaka, men utan att beskrivas som gammalmodiga och tråkiga.