Bodegas Joaquín Rebolledo

 

Vingården Joaquín Rebolledo ligger i Valdeorras, i den nordöstra delen i provinsen Ourense. Denna naturliga dörr till Galicien är formad av en djup och bördig dal, genom vilken den fridfulla floden Sil rinner. Här ligger deras vingårdar  som upptar en yta på 35 hektar perfekt orienterade mot solen med skiffer- och lerjordar där även kastanje- och olivträd växer.

Joaquín Rebolledo går tillbaka 4 generationer, och de har odlat druvor i Fontei, Freixido, Trasdeirelas, Pedrazais, A Veiquiña, O Redondo och San Roque. Från utsiktspunkten över vingårdarna, 700 m över havet, ser man flodbädden av sil med alla dess vingårdar där skillnaden mellan dag- och nattemperaturer kan överstiga 20 grader.

Familjen Rebolledo var en pionjär redan för 40 år sedan när det gällde återplanteringen av Godello-druvan. Tack vare Joaquín Rebolledos impulsivitet och hans riskfyllda engagemang äger vingården idag en Godello-vingård med en medelålder på 35 år. Potentialen av Godello-druvan och den unika jordmånen i Valdeorras, har fått de mest framstående spanska oenologerna att producera viner i Valdeorras.

Viner från producenten