Château Phélan Ségur

Château Phélan Ségurs historia börjar i slutet på 1700-talet när Irländaren Bernard O´Phelan lämnade sin hemort Tipperary för att söka lyckan i Bordeaux.

På den tiden var Bordeaux en viktig handelsplats och länk till de Brittiska öarna. Nära relationer byggdes mellan familjer som köpte och sålde viner från olika regioner. Dessa relationer var så viktiga att de ledde till allianser och till och med giftermål. Bernard Phélan gifte sig med dottern till Daniel Guestier som på den tiden var en välkänd man inom Bordeauxs vinhandel. Med hjälp av sin svärfar kunde nu Bernard påbörja sitt mål att producera sina egna viner. 1805 köpte han Clos de Garramey i Saint-Estèphe och 1810 Ségur de Cabanac.

Där Bernard gick bort år 1841 gick hans egendom som nu gick under namnet Château Ségur de Garramey i arv till hans son Frank som ägnade sitt liv åt att förbättra slottets viner. Han blev också borgmästare i Saint-Estèphe, en post han höll i 30 år.
I början på 1900-talet fick Château Ségur de Garramey sitt nya namn: Phélan Ségur, ett namn synonymt med klass och kvalitet.

År 2017 köptes hela egendomen av Belgaren Philippe Van de Vyvere som vid tidig ålder introducerades till fina Bordeaux-viner av sin farfar och nu bygger vidare på sin egen familjehistoria.

Egendomen består av 70 hektar vingårdar med en medelålder av 35 år. Druvorna planterade är:
59% Cabernet Sauvignon, 38% Merlot, 1,5% Petit Verdot, 1,5% Cabernet Franc.