Il Rocchin di Zebro

Beläget i nordvästra Italien, med grannen Frankrike i väst, hittar vi regionen Piemonte. Ett område som vuxit explosionsartat de senaste åren i popularitet. I framkant står de röda trotjänarna så som Barolo och Barbaresco, medan de vita vinerna har fått vänta på sin tur – fram tills nu.

Producenten Il Rocchini di Zebro har länge haft kvalitet och personlighet som sina signum när de framställer sina viner. Familjen Zebro, som fortfarande är verksamma, har alltid satt naturen och området i första hand med syftet att bevara historien och kulturen kopplad till de lokala druvsorterna.

Marken de verkar på sträcker sig över 100 hektar, men i själva verket är det bara 44 av dessa som används för odling. Huvudsakligen producerar de viner av Barbera och Gavi, även kallad ”Cortese di Gavi”, vilka också är de historiskt lokala vinerna som är uppkallade efter staden belägen ett stenkast bort. Precis som Familjen Zebros vision visar dessa viner sina bästa egenskaper när de kommer just från detta område.

Viner från producenten