Maeli Wine

Maeli började sitt äventyr i norra Italien år 2011 och har sedan dess arbetat stenhårt för att visa vinvärlden vad Euganean Hills har att erbjuda. Med ett stort fokus på terroir utforskar man alla aspekter av den fantastiska gula Muskat-druvan.

De flesta av Maeli’s vingårdar finns på Monte Pirio, mitt i en nationalpark i hjärtat av Veneto. Utsikten över Venedigs lagun är fantastisk. Vinmakare Elisa Dilavanzo ser det som sitt uppdrag att vaka över detta vackra landskap. För att få fram druvornas fulla potential använder hon sig endast av hållbara metoder som respekterar miljön och sedan 2020 är alla Maelis vingårdar certifierat ekologiska.

Terroirens identitet har alltid legat i fokus för Maeli. Den uråldriga vulkaniska jord som vinrankorna växer i är rik på kalksten, lera och märgel vilket passar den gula Muskatdruvan perfekt. Enligt Elisa uppnår den här en klass och elegans som inte går att hitta någon annanstans i världen. Maeli är idag den enda vinproducent som gör gul Muskat i fem olika stilar: sött mousserande, brut nature mousserande vin på traditionella metoden, Semi-mousserande Pét-Nat, torrt stilla vitt vin och passito vin.

Längre söderut i de röda järnrika jordarna i Baone, Monte Gemola odlar man också röda druvor. Merlot, Cabernet Sauvignon och Carmenere växer jämte de lokala druvsorterna Corbina Nera, Corbinella, Pattaresca, Marzemina Bianca, Vernazzola och Malvasia Istriana.

Viner från producenten