Sommarens roséviner är här!

 

Äntligen är sommaren här och med den kommer suget efter goda roséviner! Vi vill tipsa om tre viner som vi tycker är extra bra av olika anledningar; ett från Spanien ochett från Nya Zeeland.

Saint Clair Vicar’s Choice Rosé av druvorna Pinot Gris och Pinot Noir kommer från East Coast på Nya Zeeland och är producerat av Saint Clair Family Estate. Vinet är torrt och friskt med inslag av vit persika, jordgubbar, hallon och citrus. I avslutningen visar sig även blodapelsin och färska örter. Vinet finns tillgängligt i Systembolagets fasta sortiment.

Conde Valdemar Rosé är en klassiker från Bodegas Valdemar i Rioja, Spanien. Vinet är gjort av druvorna Grenache och Viura, skalmaceration har pågått i 12 timmar för att få fram den ljusa rosa färgen innan alkoholjäsningen startade. Conde Rosé är ett torrt och fräscht rosévin med frisk syra och tydliga citrustoner. De röda bären drar mot mogna hallon och jordgubbar med inslag av körsbär. Passar utmärkt till en näve rökta räkor! Vinet finns listat i Systembolagets beställningssortiment.

Campos de Luz Rosé har en ljus, rosa färg som går emot violett, vid kanterna. Bärig doft av jordgubbar och skogshallon, med inslag av blommor.  Vinet produceras av Vinergia och kommer ifrån Cariñena i Spanien och är gjort på druvan Garnacha.