Aftonbladet Mat & Vin
5/5
Julens sötnos smakar av mogen aprikos, persika och russin med kryddig saffranston. Matchas bäst med söta desserter eller bakverk. Kalasbra till grömögelost, ankleverpaté och prova gärna till lutfisk!
2/12-2017
Gul färg med doft av aprikos, saffran samt inslag av fat, honung och ananas. Smaken är söt med inslag av saffran, honung, ananas, aprikos och mandel. Visst inslag av fat finns också.
Handskörd från de 29 år gamla vinstockarna. Man använder sig av ”green harvest” som begränsar skörden för att skapa bättre koncentration i de druvor som används. Jäsning under 1 månad i ekfat i en temperatur av 20-25 grader. Ingen maceration eller malolaktisk jäsning. Vinet fick mogna i franska (Alléce och Niévre), 225 liters, mediumrostade ekfat, under 18 månader.
Restsötma 120 g/l.
Passar utmärkt till desserter med äpple och mandelmassa, alternativt till Foie gras eller lagrade getostar.
5/5
Julens sötnos smakar av mogen aprikos, persika och russin med kryddig saffranston. Matchas bäst med söta desserter eller bakverk. Kalasbra till grömögelost, ankleverpaté och prova gärna till lutfisk!
2/12-2017
Vitt vin – bäst i test
Ungdomligt, läckert och elegant med fin syra, sköna aprikostoner och integrerade fat.
1/12-2017
Årets lyxvin
Söta viner och kanske speciellt sauternes är underskattade, kanske beroende på att de ofta är svåra att matcha rätt till desserter. Detta är visserligen ”bara” ett andravin, men ack så gott. Elegant och balanserat i ganska smakrik stil med härliga toner av stenfrukter, speciellt aprikos. Gärna till ett äppelflan.
Magnus Waern 30/11-2017