Château Mauvesin Barton 2011
Vinet serveras bäst vid 15,5 grader. Den svala, nästan källartemperaturen ger vinet mer friskhet och lyft. Vinet har toner av röda frukter förknippade med smaker som mocka, vanilj, tobak, samt vissa animaliska toner.
Smaken är rund, med en relativt lätt fräsch utnämning. Vissa mörka frukter känner man också.
Skörd/Vinifikation:
Vingården ligger i ”Moulis-en-Médoc”
appellation, norr om Bordeaux, på vänstra stranden. En del av jorden är lergrus, perfekt
anpassad för utvecklingen av Cabernet-Franc och
Merlot. En annan del består av fint grus och grusigt
sand, vilket gör att Cabernet Sauvignon blir full
mognad.
När det gäller alla Bartons viner har dem en stor betydelse
kopplat till miljöskydd. De 55 hektaren med vinstockar utgör 54 %
Merlot, 35% Cabernet Sauvignon och 11% Cabernet
Franc.
Vinifiering!
De yngre vinstockarna plockas för hand. Efter sorterat
urval placeras druvorna i temperaturkontrollerade
kärl i rostfritt stål för jäsning och macceration
fas. Åldringsprocessen varar 12 till 15 månader, på franska
ekfat varav en tredjedel är nya. Faten vilar på en
grusbädd för att reglera luftfuktigheten.
Passar till:
Vinet serveras bäst till alla typer av klassiska kötträtter, kalvkött, fläsk, nötkött, lamm, anka, vilt, stekt kyckling, rostade, bräserade och grillade rätter. Chateau Mauvesin Barton är också en perfekt matchning med asiatiska rätter, rejäla fiskrätter som tonfisk, svamp, pastarätter samt ost.
Fakta:
- Artikelnummer: X5072MC0401/12
- Producent: Compagnie Medocaine
- Land: Frankrike
- Ursprung: Moulis-en-Médoc, Bordeaux,
- Årgång: 2011
- Druva: 46% Merlot 36% Cabernet Sauvignon 16% Cabernet Franc 2% Petit Verdot
- Förpackning: Glasflaska med naturkork
- Volym: 750 ml ml