Compagnie Medocaine

 

Compagnie Medocaine grundades för 35 år sedan av fransmannen Michel Cazes, som idag äger Chateau Lynch Bages.

Sedan dess har Compagnie Medocaine etablerat sig som ett av de allra bästa vinhandlarföretagen, eller Merchants, som det kallas på franska i Bordeaux men också utomlands.

I Bordeaux är det mycket vanligt att företag som Medocaine agerar som mellanhand mellan vinproducenten och köparen och det har fungerat på det viset i hundratals år. Medocaine är ett dotterbolag till AXA Millésimes som äger prestigefulla Chateau Pichon-Baron, Chateau Pibran och Chateau Suduiraut i Bordeaux.

Domaine d’Arlot i Bourgogne, Quinta do Noval i Douro, Domaine de Disznoko i Tokaj och Outpost i Napa Valley ägs även dem av AXA Millésimes . Utöver att distribuera dessa fantastiska slott och vingårdar har de årliga allokeringar av de mest svåråtkomliga Premier Cru Classé-vinerna Chateau Mouton Rotschild, Chateau Lafite, Chateau Latour och Cheval Blanc.

Medocaine har även ett eget märke som heter Cap Royal, ett rött och ett vitt vin som vinifieras av Jean-René Matignon som är chefsvinmakare för Chateau Pichon-Baron, så ni kan ju tänka er att kvaliteten är hög!