Saint Clair Pioneer Block 3 Sauvignon Blanc

Stor, djup doft av fläder, krusbär, svartvinbär, litchi samt passionsfrukt. Smaken är torr med krispig syra, samma fruktkaraktär som i doften med mineraler, en härlig rondör samt en lång aptitretande eftersmak.

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra

Skörd/Vinifikation:

Raderna av vinrankor är planterade nordöst/sydväst i en 43-gradig vinkel istället för den typiska nord/sydliga riktningen. Detta ger grönare karaktär på ena sidan och tropisk karaktär på andra sidan av rankorna, vilket ger ett komplext och multidimensionellt vin.

Frukten pressades direkt vid ankomst till vineriet för att minimera skalkontakten. Jäsningen skedde i temperaturkontrollerade ståltankar för att behålla smakrikedom och fräschör.

Passar till:

Ostron, fisk- och skaldjur, gärna tillsammans med syrliga tillbehör, fräscha sallader samt till getost. Underbar till fiskrätter serverade med smörsås med en rejäl skvätt citron i.

Fakta:

  • Artikelnummer: 3577
  • Producent: Saint Clair Family Estate
  • Land: Nya Zeeland
  • Ursprung: Marlborough
  • Årgång: 2021
  • Druva: 100 % Sauvignon Blanc
  • Förpackning: Glasflaska med skruvkapsyl
  • Volym: 750 ml
  • Pris: 129 :-

Recensioner:

DinVinguide- Fredagstipset hos DinVinguide.se

Jag blev positivt överraskad av en nygammal bekantskap. Sauvignon blanc från Nya Zeeland. Ja det har inte varit trendigt för oss frankofiler, ja jag vet det. Men vinet är gott och passar bra till olika tillfällen med sin friskhet, aromatiska doft och smakprofil. Du som gillar pigg syra med inslag av krusbär, svarta vinbär och citrus känner sig hemma. Avslutet är balanserat med en lite fin mineralisk känsla. Ett tips till dig som bara dricker Sancerre eller Pouilly Fumé till skaldjuren. Passar även utmärkt som fördrink.

Anders Levander 15/3-2019

Vinbanken

4/5

Torr, medelfyllig, nyanserad och grönstram smak med aromatisk twist, örtiga noter, äpplen och päronfrukt samt balanserad citrus, Fin längd.
Omdöme: Smakar nyanserat och fräscht.
Passar till: Toppen som ett glas vitt på egen hand, till skaldjur och sallader, till lätt fiskrätter och syrliga ostar (som getost).

Elke Ljung 15/6-2019

SvD Perfect Guide

Nyskapare av Nya Zeelands viner på sauvignon blanc. Här får du massor av limefrukt och svartavinbärsblad men också syra och mineral. Perfekt till skaldjursbuffé.

Mikael Mölstad 24/8-2019

Fler viner

Wente Vineyards Coastal Selection Chardonnay

Mina de Oro Viognier

Morandé Estate Gran Reserva Sauvignon Blanc