Saint Clair Vicar's Choice Rosé

Fruktig smak med inslag av vit persika, jordgubbar, örter, hallon och blodapelsin.

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra

Skörd/Vinifikation:

Vinet är en blend av pinot gris och pinot noir från Saint Clairs egna vingårdar i Marlborough och Waipara, vingårdarna är speciellt utvalda på grund av deras historik av att producera aromatiska och parfymerade roséviner.

Passar till:

Passar utmärkt som ett glas friskt rosévin till minglet, men framför allt till mat då vinet är torrt. Passar till fisk och kycklingrätter. Prova också gärnatill en ceviche med lax och mango, skaldjur med sötsyrliga såser, räkpaj eller lax med asiatisk touch.

Fakta:

  • Artikelnummer: 4651
  • Producent: Saint Clair Family Estate
  • Land: Nya Zeeland
  • Ursprung: East Coast
  • Årgång: 2022
  • Druva: 80 % Pinot gris, 20 % Pinot Noir
  • Förpackning: Bag in Box
  • Volym: 1500 ml
  • Pris: 175 :-

Recensioner:

Aftonbladet- Mat & vin

4 / 5

Ett av säsongens första, nya roséviner kommer från den för många konsumenter välkända producenten Saint Clair Family Estate i Nya Zeeland. Rosévinerna familjen tillverkar kommer från druvor som vuxit i egna vingårdslägen i Marlborough och Waipara på Nya Zeelands sydö. Waipara har seglat upp som ett toppdistrikt för så kallade cool climate wines, vilket kan ses som ett samlingsbegrepp för att området i sig är kyligare än andra i landet men också att vinerna har en sval smakstil, i betydelse mer fräschör och spänst av fruktsyra.

Torr, medelfyllig frisk och rödbärig smak med rondör, inslag av hallon, jordgubbar och körsbär. Trevlig! Passar utmärkt som ett glas friskt rosévin utan men framför allt till mat  då vinet är torrt. Prova till en ceviche med lax och mango, skaldjur med sötsyrliga såser, räkpaj eller lax med asiatisk touch.

3/3-2018

Boxtoppen

5/5

Svagt orangerosa färg. Svalt solmogen stil med ljusa röda bär, främst vinbär och jordgubbar, saftiga persikor, ylle och örtbukett. I gommen en viskös men torr känsla, fin syra, stenfrukter, persika och apelsinliknande syra. Viss täthet men framförallt renhet och i en lyckad kombo mellan pinot noir och pinot gris.

Boxtoppen 2018

Aftonbladet Mat & Vin

4/5

Torr smak med bärig twist och röd frukt med exotiska drag av mogen aprikos, päron och en liten mineralton. Trevligt rosévin som passar både mat och
prat. För alla tillfällen när tid snarare än rask åtgång är planerad är vin i mindre box perfekt

2019-05-31

Fler viner

Caruso & Minini Frappo Rosé

Feudi Aragonesi Rosé

Mirabeau En Provence Azure Rosé