Vinos
”Krångla inte till det! Om du vill få samtliga i sällskapet att humma entusiastiskt ska du skruva upp denna. Sååååå Sauvignon Blanc! Fläder, nässlor och krusbär”
Bengt Frithiofsson "Hello Winelovers!" 2019-06-10
Tydligt aromatisk, mycket frisk smak med inslag av svartvinbärsblad, päron och lime. Torr, mycket ren och med en nästan sötsyrlig nyans av gröna ärter, paprika och fläder.
Handskörd i mitten av april från de 3-15 år gamla vinstockarna. Kalljäsning i rostfria ståltankar. Vinet fick sedan mogna i 2 månader. Ingen malolaktisk jäsning.
Medelkraftiga, helst kokta, rätter av fisk och skaldjur, eller till syrliga getostar. Gärna någon sälta och syrlighet i maten för att matcha vinets friska syra. Smaksättningen får gärna innehålla färska örter som basilika, persilja och körvel.
Serveras vid 8-10°C
”Krångla inte till det! Om du vill få samtliga i sällskapet att humma entusiastiskt ska du skruva upp denna. Sååååå Sauvignon Blanc! Fläder, nässlor och krusbär”
Bengt Frithiofsson "Hello Winelovers!" 2019-06-10
4/5
Torr, lätt frisk smak av lime, ctironmynt, örter och gröna äpplen. Lång, fin eftersmak.
Omdöme: Klockren och mitt i prick.
Passar till: Sommarkökets alla kalla rätter, som ett glas vin på egen hand eller till räksmörgås, a la lyxig semestermacka.
Elke Ljung 20190615