Fem dolda favoriter i Beställningssortimentet!
08-jul-2019
Att hitta rätt bland vinerna i Beställningssortiment är för många en djungel. Viner som inte hamnat på hyllan kan lätt förbigås, trots att det finns flertalet guldklimpar att tillgå. Det gäller bara att var ute i god tid med beställningen så att vinet hinner hem till dess att det är tänk att drickas. Som en guide i djungeln vill vi dela med oss av våra fem favoriter från Beställningssortimentet.
El Gran Botánico Cava
Penedès / Spanien
En frisk och smakrik Cava tillverkad enligt den traditionella Champagne metoden. Klassisk doft av päron, gröna äpplen och grillat bröd. Med en torr smak med inslag av citron zest, mogna gröna äpplen och gråpäron, samt en lång fräsch avslutning passar denna bubblande dryck utmärkt som aperitif, lättare rätter av fisk och skaldjur.
Nr 75372
Pris 89 kr
Vette di San Leonardo
Trentino- Alto Adige / Italien
Halmgul till sin färg med fruktig, aromatisk och mycket frisk smak. Tillverkad av druvan Sauvignon Blanc vilket ger vinet tydliga toner av krusbär, päron, färska örter, honungsmelon, mineralitet och citrus. Ett komplext vin med en lång och elegant eftersmak som avslutas med en liten pepprig ton. Ett perfekt val till sommarens fiskmiddagar, såväl grillad- som rökt fisk blir en bra match.
Nr 79327
Pris 159 kr
Saint Clair Vicar´s Choice Sauvignon Blanc
Marlborough / Nya Zeeland
Favoriten på flaska finns nu också på Bag-in-Box. Tydligt aromatisk, mycket frisk smak med inslag av svartavinbärsblad, päron och lime. Torr och en nästan sötsyrlig nyans av gröna ärtor, paprika och fläder. Druvorna handskördas i mitten av april och får kalljäsa i tankar av rostfritt stål, vilken är en viktig del för att bibehålla vinets renhet. Ett utmärkt val till fest och mingelbjudningar med snacks och munsbitar, till skaldjur eller fiskrätter.
Nr 71286
Pris 289 kr (3 L)
Rizzardi Pojega Valpolicella Ripasso Classico
Valpolicella Classico Superiore DOP Ripasso / Italien
En äkta Ripasso med kryddig fruktdriven karaktär och tydliga toner av bär som körsbär, torkade rosor och fat. Vinet har lagrats i 12 månader på 50hl slovenska ekfat och 5hl franska ekat. Ett utmärkt val till sommarens alla pizzor, grillade köttbitar eller charkbrickor. Tips! Prova att göra pizza på grillen, toppas med hemmagjord mustig tomatsås och god mozzarella blir matchen ett klockrent val.
Nr 75810
Pris 139 kr
Macià Batle ”1856”
Balearerna / Mallorca
Ett fruktigt och smakrikt vin i ursprungstypisk stil. Druvorna från de 25-åriga vinstockarna skördas för hand, vilket vanligt vis sker i slutet av september. Vinet har lagrats på 300 liter stora franska ekfat i 12 månader och sedan ytterligare 12 månaders lagring på flaskan innan lansering. Smaken är fruktig, blommig och nyanserad samt har en tydlig fatkaraktär. Inslag av mörka körsbär, tobak, plommon, mörk choklad och lavendel. Elegant och stam i avslutningen.
Nr 79583
Pris 199 kr
Dela nyheter: