Nyhet på Systembolaget – Dominio de Alma!

01-dec-2021

Dominio de Alma är ett kraftfullt vin fullpackat med färska plommon, blåbär, skogshallon och lavendel med nyanserad fatkaraktär och toner av mörk choklad, kardemumma och vanilj. Trots sin stora kropp och mörka frukt behåller det en beundransvärd elegans och smidighet.

Det här vinet passar utmärkt till smakrika kötträtter. Vill man äta vegetariskt är det en rekommendation att gå på smakrika och fylliga rätter, kanske matcha vinets kropp och strävhet med en blomkålspuré eller ugnsbakad pumpa. Alma står pall för kraftfulla smakkombinationer!

 

Dominio de Alma, Monastrell 2019
Art: 2127
Pris: 139:-
Finns vid lansering i 230 butiker.
Hitta din butik HÄR.

 

Jumilla hill

 

Historien för Bodegas Luzón startar redan 1841 när Don José de Molina, befälhavare över den Kungliga Armén sationerad i den spanska kolonin Manila (Filipinerna) återvände hem till Jumilla. Han valde att döpa sina ägor till ”Finca Luzón” för att ära den ö han tillbringat så stor del av sitt liv på.
Vineriet skapades till hans dotter, Ana Josefa de Molina, och har genom tiden alltid passerat i arv till nya generationer av kvinnor i familjen.

Bodegas Luzón har cirka 1200 hektar vingårdar i Jumilla och huvuddruvan som odlas är Monastrell, en druva som är högt älskad i området. Andra druvor som förekommer är Garnacha Tintorera, Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Macabeo och Chardonnay.

Dela nyheter:

För fjärde året i ordningen! Eftertraktad vit Spanjor åter på hyllorna

Nu är det ÄNTLIGEN dags för Raig de Raim Garnaxta Blanca att göra entré på Systembolaget tillfälliga hyllor igen. Årgång 2021 lanseras den 19 augusti i 220 butiker

Nyhet på Systembolaget – Dominio de Alma!

Den 1/12 slog Dominio de Alma ned som en bomb på Systembolaget! Stor och kraftfull, samtidigt smidig och elegant.

Exklusiv lansering Oktober-Il Rocchin di Zerbo Gavi 2020

Du har väl inte missat att vi den 12 oktober lanserade en ny produkt i Systembolagets exklusiva sortiment med begränsat antal flaskor att tillgå?

För tredje åter i rad, Raig de Raim Garnaxta Blanca i Systembolagets tillfälliga sortiment

Den 10 augusti lanseras Raig de Raim Garnaxta Blanca för
tredje året i rad i Systembolagets tillfälliga sortiment. Ett vin i
ungdomlig stil som väl visar vad området har att erbjuda.

Sveriges mästerkock Sofia lagar mat till Saint Clair Origin Pinot Noir

Sveriges mästerkock Sofia Henriksson delar med sig av sitt bästa recept till Saint Clair Origin Pinot Noir.

Maison Mirabeau i nytt samarbete med Sigva

Vi är glada och stolta över att vägarna korsats mellan oss och den anrika producenten Maison Mirabeau. En roséproducent med flertalet internationella utmärkelser som tydligt visar på vad Côtes d'Azure verkligen står för.