För fjärde året i ordningen! Eftertraktad vit Spanjor åter på hyllorna

18-aug-2022

Nu är det ÄNTLIGEN dags för Raig de Raim Garnaxta Blanca att göra entré på Systembolaget tillfälliga hyllor igen. Efter succén de tre tidigare åren har vi nu lyckats få tillgång till en lite större allokering, men precis som vid tidigare lanseringar finns det en begränsads upplaga även vid denna lansering. Årgång 2021 som enligt producenten är en av de bättre årgångar de lanserat av vinet finns på 220 utvalda Systembolag från och med idag den 19 augusti och så länge lagret räcker.

Raig de Raim Garnaxta Blanca 2021 är ett ungdomligt vin med inslag av krispiga päron och stenfrukt, citrus och färska örter. Druvorna som fått växa i regionen vid namn Terra Alta, vilken är ett av de sydligaste distrikten i Katalonien. På en höjd av 400 meter över havet har druvorna fått växa och frodas skyddade av den bergskedja som håller dem undan från medelhavets vind och fukt. Tack vara växtplatsen och den omsorg som producenten haft kring vinifieringen ges ett vin med elegans, fräschör och största komplexitet.

För den matlagningsintresserade är vinet ett ypperligt val att servera till en klassisk toast Skagen eller till rostad spetskål serverad med brynt hasselnötssmör.

 

Raig de Raim Garnaxta Blanca 2021 lanseras den 19 augusti 2022.
Pris 109 kr
ArtNr 96028
Antal flaskor: 15 000 st

Dela nyheter:

För fjärde året i ordningen! Eftertraktad vit Spanjor åter på hyllorna

Nu är det ÄNTLIGEN dags för Raig de Raim Garnaxta Blanca att göra entré på Systembolaget tillfälliga hyllor igen. Årgång 2021 lanseras den 19 augusti i 220 butiker

Nyhet på Systembolaget – Dominio de Alma!

Den 1/12 slog Dominio de Alma ned som en bomb på Systembolaget! Stor och kraftfull, samtidigt smidig och elegant.

Exklusiv lansering Oktober-Il Rocchin di Zerbo Gavi 2020

Du har väl inte missat att vi den 12 oktober lanserade en ny produkt i Systembolagets exklusiva sortiment med begränsat antal flaskor att tillgå?

För tredje åter i rad, Raig de Raim Garnaxta Blanca i Systembolagets tillfälliga sortiment

Den 10 augusti lanseras Raig de Raim Garnaxta Blanca för
tredje året i rad i Systembolagets tillfälliga sortiment. Ett vin i
ungdomlig stil som väl visar vad området har att erbjuda.

Sveriges mästerkock Sofia lagar mat till Saint Clair Origin Pinot Noir

Sveriges mästerkock Sofia Henriksson delar med sig av sitt bästa recept till Saint Clair Origin Pinot Noir.

Maison Mirabeau i nytt samarbete med Sigva

Vi är glada och stolta över att vägarna korsats mellan oss och den anrika producenten Maison Mirabeau. En roséproducent med flertalet internationella utmärkelser som tydligt visar på vad Côtes d'Azure verkligen står för.