Fyra favoriter till Midsommar!

19-jun-2019

Midsommarhelgen är runt hörnet och för många av oss verkar det som om vädergudarna kommer vara på vår sida i år. Förhoppningsvis får vi möjlighet att njuta av både midsommarlunchen och kvällens middag i bersån. Vi vill passa på att tacka er för en fin start på 2019. Det har varit så roligt att träffa er under mässorna denna vår, både nya som gamla bekantskaper har ni besökt oss för att prova de allra bästa godbitarna ut portföljen. Inför helgens firande vill vi gärna dela med oss av våra favoriter.

Saint Clair Vicar’s Choice Rosé
Nya Zeeland / East Coast

Ett gott glas friskt rosévin till helgens mingel. Denna praktiska 1,5 L Box bjuder på en fruktig smak av vit persika, jordgubbar och örter. Därtill även blodapelsin och hallon.

Nr 4651
Pris 169 kr (1,5L)

 

 

Saint Clair Pioneer Block 3 Sauvignon Blanc
Nya Zeeland / Marlborough

Med djup doft av fläder, krusbär, svartvinbär, litchi och passionsfrukt och en krispig syra samt en härlig rondör passar detta vin utmärkt till helgens fisk och skaldjur.

Nr 3577
Pris 129 kr

 

Bagordi
Spanien / Rioja

Fruktig och ungdomlig smak med toner av mörka körsbär, färska örter, skogshallon, viol och lakrits. Ett bra val till helgens grillade rätter.

Nr 2155
Pris 89 kr

 

Macià Batle Santa Clara
Spanien / Mallorca

Med en lätt kryddig smak, inslag av både röda och mörka bär, örter, kakao och fat. Därtill även en ungdomlig karaktär med fruktig och nyanserad toner som gör sig fint såväl till den blandade plockmaten som en grillad köttbit.

Nr 2143
Pris 139 kr

 

Trevlig Midsommar
Önskar Vännerna på Sigva

Dela nyheter:

Fem dolda favoriter i Beställningssortimentet!

Fem dolda favoriter i Beställningssortimentet!

Fyra favoriter till Midsommar!

Midsommarhelgens guide till våra favoriter!

Nyhet på Systembolaget 1:a juni!

Lördagen den 1 juni 2019 lanseras vinet Santa Clara;
Ett ungdomligt vin men med mycket karaktär från Mallorca, som består av 30% Mantonegro, 25% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot och 20% Syrah.

Mallorca – ett av våra käraste resmål – är för många förknippat med semester, god mat och dryck men samtidigt inte fullt ut förknippat med en vinnäring som levererar fina och högkvalitativa viner.

Nylanseringar 1 mars på Systembolaget

Vi är stolta över att presentera två marsnyheter i Systembolagets fasta sortiment; ekologiska Bagordi Tempranillo från Rioja, Spanien och etiska Palesa Sauvignon Blanc från Breedekloof, Sydafrika.

Karlstad Vin&Deli 2019

Missa inte vinmässa i Karlstad 15-16 februari!

Välkommen på Champagneprovning!

Missa inte en underbar champagneprovning torsdag 6 december där vi serverar champagne under två timmar i Gamla Stan!