Fyra favoriter till Midsommar!

19-jun-2019

Midsommarhelgen är runt hörnet och för många av oss verkar det som om vädergudarna kommer vara på vår sida i år. Förhoppningsvis får vi möjlighet att njuta av både midsommarlunchen och kvällens middag i bersån. Vi vill passa på att tacka er för en fin start på 2019. Det har varit så roligt att träffa er under mässorna denna vår, både nya som gamla bekantskaper har ni besökt oss för att prova de allra bästa godbitarna ut portföljen. Inför helgens firande vill vi gärna dela med oss av våra favoriter.

Saint Clair Vicar’s Choice Rosé
Nya Zeeland / East Coast

Ett gott glas friskt rosévin till helgens mingel. Denna praktiska 1,5 L Box bjuder på en fruktig smak av vit persika, jordgubbar och örter. Därtill även blodapelsin och hallon.

Nr 4651
Pris 169 kr (1,5L)

 

 

Saint Clair Pioneer Block 3 Sauvignon Blanc
Nya Zeeland / Marlborough

Med djup doft av fläder, krusbär, svartvinbär, litchi och passionsfrukt och en krispig syra samt en härlig rondör passar detta vin utmärkt till helgens fisk och skaldjur.

Nr 3577
Pris 129 kr

 

Bagordi
Spanien / Rioja

Fruktig och ungdomlig smak med toner av mörka körsbär, färska örter, skogshallon, viol och lakrits. Ett bra val till helgens grillade rätter.

Nr 2155
Pris 89 kr

 

Macià Batle Santa Clara
Spanien / Mallorca

Med en lätt kryddig smak, inslag av både röda och mörka bär, örter, kakao och fat. Därtill även en ungdomlig karaktär med fruktig och nyanserad toner som gör sig fint såväl till den blandade plockmaten som en grillad köttbit.

Nr 2143
Pris 139 kr

 

Trevlig Midsommar
Önskar Vännerna på Sigva

Dela nyheter:

NYHET! El Gran Botánico Alijares Mars 2020

Den 2 mars har vi nöjet att lansera El Gran Botánico Alijares på Bag in Box i Systembolagets
fasta sortiment.

Nyhetslanseringar 2 december 2019

Den andra december 2019 lanserades inte en utan två nyheter i Systembolaget fasta sortiment. Morador Chardonnay från Navarra tillsammans med producenten Bodegas Agronavarra S.L. samt Maison Louis Max Coteaux Bourguignons, en uppföljare från producenten Maison Louis Max efter box lanseringen i september 2019.

Raig de Raïm Garnatxa Blanca En Nyhet i begränsad upplaga!

Klockan tio idag när Systembolaget öppnar dörrarna lanserar vi vår nyhet Raig de Raïm Garnatxa Blanca. För första gången kommer då vin från den den anrika producenten Celler Piñol att finnas representerat på systembolagets hyllor.

Nyhet på Systembolaget 2 September 2019

Den 2 september 2019 lanseras Maison Louis Max Grande Cuvée Rouge på Bag in Box i
Systembolagets fasta sortiment

Två viner från Domaine de la Métairie d’Alon i Systembolagets exklusiva sortiment

Den 16 augusti 2019 lanserar Sigva tillsammans med producenten Domaine de la Metairie d’Alon vinerna La Palajo Chardonnay 2017 och La Métairie Pinot Noir 2017 i Systembolagets exklusiva sortiment, Små partier.

Fem dolda favoriter i Beställningssortimentet!

Vinerna i Systembolagets beställningssortiment är för många en fullkomlig djungel. Trots det fina utbud som finns på hyllorna i butik idag finns ett flertalet guldkorn att hitta i beställningssortiment, vi har satt samman en lite guide med våra favoriter.