Lyxboxen Delta Chardonnay är här!

02-jun-2020

Lagom till sommaren lanserar vi en fantastiskt god nyhet på Systembolaget, River Delta Chardonnay från Marlborough, Nya Zeeland.

Vinet är ett litet charmtroll förpackat i en modern design, som talar mer om ursprunget än en kanske kan tro vid första anblicken. River Delta Chardonnay är en fyllig, oerhört smakrik Chardonnay med klädsamma toner av franska ekfat.

Delta Wine Company grundades år 2000 av tre vingurus på Nya Zeeland, som hade spenderat otaliga kvällar tillsammans i byns lokala pub där de diskuterade var man kunde odla de bästa Pinot Noir- och Chardonnay druvorna. Ni vet de där historierna en läser om där några vänner skrivit ner idéer och ritat på servetter och sen startat företag? Det är precis vad som hände här.

De hittade ett fantastiskt läge där de planterade Dijon-kloner av Pinot Noir (en eftertraktad fransk klon från Bourgogne),  för att senare hitta en plott som var perfekt för Chardonnay, och det är här Delta Chardonnay kommer ifrån.
I början nämnde vi att designen på förpackningen berättar om ursprunget, och det vi menade då var att Delta Wine Company ligger precis vid ett delta som delar regionen i två delar. Det är här vingården ligger  och all frukt handskördas i flera omgångar för att få tag på de bästa druvorna.

2015 köpte Neal Ibbotson ut de andra två ägarna och i samband med detta blev Heather Stewart, som länge arbetat på Delta Wines, utnämnd till chefsvinmakare och målet är fortfarande detsamma som när Neal och de andra två grundarna satt på puben och drömde om fantastisk pinot noir: att förse världen med högkvalitativ pinot noir  och chardonnay i flera olika prislägen. Heather har arbetat på framstående vinerier både i Toskana och Kalifornien men hennes hjärta har alltid hört hemma på Nya Zeeland.

Vi på Sigva började vårt samarbete med Delta Wine Company för ungefär två år sen och lagerför två viner utöver den nya boxen. En underbar Sauvignon Blanc i väldigt limiterad kvantitet  som kommer från deras toppläge Hatters Hill, samt en Pinot Noir som är oerhört ursprungstypisk i sin stil. Det vita kostar 189 kr för en flaska och det röda 179 kr, så att det nu går att få tag på en 1,5 liter stor box från den här kvalitetsproducenten för enbart 189 kr är helt fantastiskt. Man skulle kunna kalla det ett kap!

Om ni vill läsa mer om Delta eller resterande viner från producenten är ni välkomna att besöka vår hemsida genom att klicka här.

 

Dela nyheter:

För fjärde året i ordningen! Eftertraktad vit Spanjor åter på hyllorna

Nu är det ÄNTLIGEN dags för Raig de Raim Garnaxta Blanca att göra entré på Systembolaget tillfälliga hyllor igen. Årgång 2021 lanseras den 19 augusti i 220 butiker

Nyhet på Systembolaget – Dominio de Alma!

Den 1/12 slog Dominio de Alma ned som en bomb på Systembolaget! Stor och kraftfull, samtidigt smidig och elegant.

Exklusiv lansering Oktober-Il Rocchin di Zerbo Gavi 2020

Du har väl inte missat att vi den 12 oktober lanserade en ny produkt i Systembolagets exklusiva sortiment med begränsat antal flaskor att tillgå?

För tredje åter i rad, Raig de Raim Garnaxta Blanca i Systembolagets tillfälliga sortiment

Den 10 augusti lanseras Raig de Raim Garnaxta Blanca för
tredje året i rad i Systembolagets tillfälliga sortiment. Ett vin i
ungdomlig stil som väl visar vad området har att erbjuda.

Sveriges mästerkock Sofia lagar mat till Saint Clair Origin Pinot Noir

Sveriges mästerkock Sofia Henriksson delar med sig av sitt bästa recept till Saint Clair Origin Pinot Noir.

Maison Mirabeau i nytt samarbete med Sigva

Vi är glada och stolta över att vägarna korsats mellan oss och den anrika producenten Maison Mirabeau. En roséproducent med flertalet internationella utmärkelser som tydligt visar på vad Côtes d'Azure verkligen står för.