Maison Mirabeau i nytt samarbete med Sigva - Sigva

Maison Mirabeau i nytt samarbete med Sigva

01-jun-2021

Många är vi som går i det ständiga ekorrhjulet här hemma utan förändring i vardagen. Men kanske ligger drömmen om en annan livsstil och lurar i bakhuvudet, hur skulle egentligen livet se ut om jag tog mitt pick och pack och flyttade ner till Provence? Köpte mig en vingård precis intill havet och började tillverka vad som kunde komma att bli bland de mest prisbelönta rosévinerna i världen.

Precis de tankarna om en ny livsstil i ett nytt främmande land var det som lockade paret Jeany and Stephen Cronk från de gråa London till det soliga Provence. Vardagen byttes från ett hektiskt liv i Telecombranschen, hämta och lämna barn på skola och aktiviteter till friare liv och byggandet av något större nu med det sydfranska franska landskapet utanför kontorsfönstret. Visionerna var stora när flyttlasset gick, tillsammans skulle de skapa tidernas bästa rosévin!

Livet på andra sidan Engelska kanalen var inte bara en dans på rosor. Från dag ett krävdes hårt arbete – ett nytt språk skulle läras in, anpassning till en annan kultur och jakten efter den bästa vinodlaren i trakten var bara några av det utmaningar som paret ställdes inför. Med vilja och engagemang, ett starkt driv och stor passion för sitt nya företag kan familjen Cronk idag se tillbaka på resan som började 2009 och med stolthet säga att de är en av få som vågar fullfölja sin dröm och göra den sann.

Drömmen om att bygga ett av tidernas bästa rosévin har resulterat i hel serie av viner, alla med sin unika personlighet. Maison Mirabeau producerar en rad prisbelönta viner som hyllats världen över och idag förser över 50 länder med sina drömmars rosé. Nu har även tiden kommit för dem att ta nästa steg in på den svenska marknaden. Först på tur för denna sommar är Mirabeau En Provence Azure 2020.

Mirabeau En Provence Azure 2020 är resultatet av en lång strävan att få följa sina drömmar. Att lämna den gråa vardagen bakom sig för att i stället ta sikte mot den franska kusten och skapandet av tidernas bästa rosévin! Efter en lång resa med flertalet internationella priser i bagaget har vinet äntligen nått den svenska marknaden. Från och med idag finns det att beställa genom Systembolaget, ArtNr 52052, 149 kr.

Ett elegant och generöst rosévin, med toner av solmogen stenfrukt, citrus och örter. Ypperligt att avnjuta till den fräscha salladen med varmrökt laxt och kall örtsås, de grillade vitlöks-och chiliräkorna eller som aperitif i bersån.

 

Om producenten

Efter att ha drömt om en annan livsstil i mer än tio år bestämde sig Stephen och Jeany Cronk att förverkliga sin dröm och flytta ifrån hemlandet England. År 2009 sålde de allt de ägde och tog barnen med sig för att flytta till Provence med visionen att skapa tidernas bästa premiumrosé.

Bakom sig lämnade de ett stressigt affärsliv i London och satte av mot den lilla byn Cotignac i hjärtat av Provence. Det var inte bara livsstilen och arbetsuppgifterna som var nytt. Men under det första året i sitt nya hemland hade de inte bara anpassat sig till livsstilen och lärt sig ett nytt språk, utan också lyckts kartlägga vilka vinodlare som var bäst att samarbeta med för att tillverka rosévin som skulle komma att älskas av människor världen över.

”Så bra som en provençalsk rosé kan bli!”- Robert Parker

Idag samarbetar de med de odlarna med gårdar vid Montagne Sainte-Victoire där druvorna växer på 300-400 meters höjd i jordmån som är rik på kalksten. Tillsammans är Stephen och Jeany ett starkt team som med stöttning av vinmakarteamet med Nathalie Longefay tagit succén till ett faktum.

De prisbelönta rosévinerna säljs idag i mer än 50 länder, De hyllas runt om i världen och har tilldelats en rad priser och utmärkelser. Vinjournalister och internationella jurys ger årligen vinerna höga betyg för dess elegans och karaktär.

Dela nyheter:

För tredje åter i rad, Raig de Raim Garnaxta Blanca i Systembolagets tillfälliga sortiment

Den 10 augusti lanseras Raig de Raim Garnaxta Blanca för
tredje året i rad i Systembolagets tillfälliga sortiment. Ett vin i
ungdomlig stil som väl visar vad området har att erbjuda.

Sveriges mästerkock Sofia lagar mat till Saint Clair Origin Pinot Noir

Sveriges mästerkock Sofia Henriksson delar med sig av sitt bästa recept till Saint Clair Origin Pinot Noir.

Maison Mirabeau i nytt samarbete med Sigva

Vi är glada och stolta över att vägarna korsats mellan oss och den anrika producenten Maison Mirabeau. En roséproducent med flertalet internationella utmärkelser som tydligt visar på vad Côtes d'Azure verkligen står för.

Château Margaux 2018

Tisdag 22 april är vi stolta över att få lansera ett av Bordeaux mest mytomspunna viner; 72 flaskor av Château Margaux 2018 via Systembolagets webblansering. Dessa flaskor kan enbart köpas online via Systembolagets hemsida och kommer inte att finnas tillgängliga i butik.

Lyxig lansering i Små partier 13 april

Tisdag 13 april lanseras två mycket speciella viner i Små Partier; Chateau Gruaud Larose 2018 från Saint-Julien, Bordeaux och Saint Clair Dawn Méthode Traditionelle från Marlborough, Nya Zeeland.

Franska Abbotts & Delaunay i nysatsning med ekologisk Pinot Noir

Den 19 februari 2021 är det äntligen dags för lanseringen av Abbotts & Delaunays ekologiska satsning Métayage Pinot Noir i Systembolagets beställningssortiment. En lansering producenten och Sigva jobbat med under en längre tid och som vi nu är oerhört stolta att få presentera.