Raig de Raïm Garnatxa Blanca En Nyhet i begränsad upplaga!

18-okt-2019

Familjeägda Celler Piñol grundades av makarna Josep och Orosina Arrufi år 1945 i Batea, DO Terra Alta. I juni 2019 fyllde Josep 102 år och även om han börjar bli till åren är han fortfarande aktiv i verksamheten. Den dagliga driften hanteras dock idag av dottern Josefina och barnbarnet Juanjo, vilka är de som står bakom den fina kvaliteten på Raig de Raïm Garnatxa Blanca.
Med passion och kärlek vilken utgör grunden för vinet har det hyllats internationellt för sin unicitet vilket också lett till att Celler Piñol blivit en av det mest eftertraktade producenterna i området. Vi är stolta över att få ta del av en liten del av produktionen och är glada över att få möjligheten att dela med oss av denna godbit till er.

Raig de Raïm 2018

Ett ungdomligt vitt vin med en ljus inbjudande färg. Vinet visar på tydliga inslag av gröna krispiga äpplen och gråpäron, därtill tropisk frukt och citrus. Eftersmaken är lång och välbalanserad där även tonerna av färska örter träder fram. Ett vin som passar utmärkt att njuta till fisk och skaldjur.

Nr 96028
Pris 109 kr
Inköpt antal: 6 500 flaskor

Druvorna till Raig de Raïm har fått växa i det sydligaste av Kataloniens elva vindistrikt, Terra Alta. Från den ler- och kalkrika jorden samt med en höjd av 400 meter över havet har druvorna fått växa och frodas bakom en liten bergskedja som skyddar dem från medelhavets blåst och fukt.  90 % av vinet är tillverkat av den gröna druvan Garnacha blanca som man tror härstammar i Spaniens östra delar Aragonien eller Katalonien. Vilken för Raig de Raïm är mer känd under namnet Garnatxa Blanca. Resterande 10 % av vinet är tillverkat på druvan macabeo, vilken också är en av druvorna som används vid tillverkningen av Cava.

 

Dela nyheter:

Lyxboxen Delta Chardonnay är här!

Lagom till sommaren lanserar vi en fantastiskt god nyhet på Systembolaget, River Delta Chardonnay från Marlborough, Nya Zeeland.

Livesänd vinprovning med Laura från Saint Clair

Onsdag 29 april går vår första livesända vinprovning av stapeln, missa inte den! Laura från Saint Clair kommer att ger oss en inblick i skörden 2020 på Nya Zeeland och prova två viner tillsammans med oss.

Saint Clair Dawn Méthode Traditionelle i Små Partier

Fredag 3 april är en väldigt speciell dag då vi har äran att få lansera Saint Clair Dawn Méthode Traditionelle i Systembolagets tillfälliga sortiment.

NYHET! El Gran Botánico Alijares Mars 2020

Den 2 mars har vi nöjet att lansera El Gran Botánico Alijares på Bag in Box i Systembolagets
fasta sortiment.

Nyhetslanseringar 2 december 2019

Den andra december 2019 lanserades inte en utan två nyheter i Systembolaget fasta sortiment. Morador Chardonnay från Navarra tillsammans med producenten Bodegas Agronavarra S.L. samt Maison Louis Max Coteaux Bourguignons, en uppföljare från producenten Maison Louis Max efter box lanseringen i september 2019.

Raig de Raïm Garnatxa Blanca En Nyhet i begränsad upplaga!

Klockan tio idag när Systembolaget öppnar dörrarna lanserar vi vår nyhet Raig de Raïm Garnatxa Blanca. För första gången kommer då vin från den den anrika producenten Celler Piñol att finnas representerat på systembolagets hyllor.