Raig de Raïm Garnatxa Blanca En Nyhet i begränsad upplaga!

18-okt-2019

Familjeägda Celler Piñol grundades av makarna Josep och Orosina Arrufi år 1945 i Batea, DO Terra Alta. I juni 2019 fyllde Josep 102 år och även om han börjar bli till åren är han fortfarande aktiv i verksamheten. Den dagliga driften hanteras dock idag av dottern Josefina och barnbarnet Juanjo, vilka är de som står bakom den fina kvaliteten på Raig de Raïm Garnatxa Blanca.
Med passion och kärlek vilken utgör grunden för vinet har det hyllats internationellt för sin unicitet vilket också lett till att Celler Piñol blivit en av det mest eftertraktade producenterna i området. Vi är stolta över att få ta del av en liten del av produktionen och är glada över att få möjligheten att dela med oss av denna godbit till er.

Raig de Raïm 2018

Ett ungdomligt vitt vin med en ljus inbjudande färg. Vinet visar på tydliga inslag av gröna krispiga äpplen och gråpäron, därtill tropisk frukt och citrus. Eftersmaken är lång och välbalanserad där även tonerna av färska örter träder fram. Ett vin som passar utmärkt att njuta till fisk och skaldjur.

Nr 96028
Pris 109 kr
Inköpt antal: 6 500 flaskor

Druvorna till Raig de Raïm har fått växa i det sydligaste av Kataloniens elva vindistrikt, Terra Alta. Från den ler- och kalkrika jorden samt med en höjd av 400 meter över havet har druvorna fått växa och frodas bakom en liten bergskedja som skyddar dem från medelhavets blåst och fukt.  90 % av vinet är tillverkat av den gröna druvan Garnacha blanca som man tror härstammar i Spaniens östra delar Aragonien eller Katalonien. Vilken för Raig de Raïm är mer känd under namnet Garnatxa Blanca. Resterande 10 % av vinet är tillverkat på druvan macabeo, vilken också är en av druvorna som används vid tillverkningen av Cava.

 

Dela nyheter:

NYHET! El Gran Botánico Alijares Mars 2020

Den 2 mars har vi nöjet att lansera El Gran Botánico Alijares på Bag in Box i Systembolagets
fasta sortiment.

Nyhetslanseringar 2 december 2019

Den andra december 2019 lanserades inte en utan två nyheter i Systembolaget fasta sortiment. Morador Chardonnay från Navarra tillsammans med producenten Bodegas Agronavarra S.L. samt Maison Louis Max Coteaux Bourguignons, en uppföljare från producenten Maison Louis Max efter box lanseringen i september 2019.

Raig de Raïm Garnatxa Blanca En Nyhet i begränsad upplaga!

Klockan tio idag när Systembolaget öppnar dörrarna lanserar vi vår nyhet Raig de Raïm Garnatxa Blanca. För första gången kommer då vin från den den anrika producenten Celler Piñol att finnas representerat på systembolagets hyllor.

Nyhet på Systembolaget 2 September 2019

Den 2 september 2019 lanseras Maison Louis Max Grande Cuvée Rouge på Bag in Box i
Systembolagets fasta sortiment

Två viner från Domaine de la Métairie d’Alon i Systembolagets exklusiva sortiment

Den 16 augusti 2019 lanserar Sigva tillsammans med producenten Domaine de la Metairie d’Alon vinerna La Palajo Chardonnay 2017 och La Métairie Pinot Noir 2017 i Systembolagets exklusiva sortiment, Små partier.

Fem dolda favoriter i Beställningssortimentet!

Vinerna i Systembolagets beställningssortiment är för många en fullkomlig djungel. Trots det fina utbud som finns på hyllorna i butik idag finns ett flertalet guldkorn att hitta i beställningssortiment, vi har satt samman en lite guide med våra favoriter.