Raig de Raïm Garnatxa Blanca En Nyhet i begränsad upplaga!

18-okt-2019

Familjeägda Celler Piñol grundades av makarna Josep och Orosina Arrufi år 1945 i Batea, DO Terra Alta. I juni 2019 fyllde Josep 102 år och även om han börjar bli till åren är han fortfarande aktiv i verksamheten. Den dagliga driften hanteras dock idag av dottern Josefina och barnbarnet Juanjo, vilka är de som står bakom den fina kvaliteten på Raig de Raïm Garnatxa Blanca.
Med passion och kärlek vilken utgör grunden för vinet har det hyllats internationellt för sin unicitet vilket också lett till att Celler Piñol blivit en av det mest eftertraktade producenterna i området. Vi är stolta över att få ta del av en liten del av produktionen och är glada över att få möjligheten att dela med oss av denna godbit till er.

Raig de Raïm 2018

Ett ungdomligt vitt vin med en ljus inbjudande färg. Vinet visar på tydliga inslag av gröna krispiga äpplen och gråpäron, därtill tropisk frukt och citrus. Eftersmaken är lång och välbalanserad där även tonerna av färska örter träder fram. Ett vin som passar utmärkt att njuta till fisk och skaldjur.

Nr 96028
Pris 109 kr
Inköpt antal: 6 500 flaskor

Druvorna till Raig de Raïm har fått växa i det sydligaste av Kataloniens elva vindistrikt, Terra Alta. Från den ler- och kalkrika jorden samt med en höjd av 400 meter över havet har druvorna fått växa och frodas bakom en liten bergskedja som skyddar dem från medelhavets blåst och fukt.  90 % av vinet är tillverkat av den gröna druvan Garnacha blanca som man tror härstammar i Spaniens östra delar Aragonien eller Katalonien. Vilken för Raig de Raïm är mer känd under namnet Garnatxa Blanca. Resterande 10 % av vinet är tillverkat på druvan macabeo, vilken också är en av druvorna som används vid tillverkningen av Cava.

 

Dela nyheter:

För fjärde året i ordningen! Eftertraktad vit Spanjor åter på hyllorna

Nu är det ÄNTLIGEN dags för Raig de Raim Garnaxta Blanca att göra entré på Systembolaget tillfälliga hyllor igen. Årgång 2021 lanseras den 19 augusti i 220 butiker

Nyhet på Systembolaget – Dominio de Alma!

Den 1/12 slog Dominio de Alma ned som en bomb på Systembolaget! Stor och kraftfull, samtidigt smidig och elegant.

Exklusiv lansering Oktober-Il Rocchin di Zerbo Gavi 2020

Du har väl inte missat att vi den 12 oktober lanserade en ny produkt i Systembolagets exklusiva sortiment med begränsat antal flaskor att tillgå?

För tredje åter i rad, Raig de Raim Garnaxta Blanca i Systembolagets tillfälliga sortiment

Den 10 augusti lanseras Raig de Raim Garnaxta Blanca för
tredje året i rad i Systembolagets tillfälliga sortiment. Ett vin i
ungdomlig stil som väl visar vad området har att erbjuda.

Sveriges mästerkock Sofia lagar mat till Saint Clair Origin Pinot Noir

Sveriges mästerkock Sofia Henriksson delar med sig av sitt bästa recept till Saint Clair Origin Pinot Noir.

Maison Mirabeau i nytt samarbete med Sigva

Vi är glada och stolta över att vägarna korsats mellan oss och den anrika producenten Maison Mirabeau. En roséproducent med flertalet internationella utmärkelser som tydligt visar på vad Côtes d'Azure verkligen står för.