Saint Clair Pioneer Block 17 Viognier – äntligen i Sverige!

25-jun-2018

8 juni hade Saint Clair Pioneer Block 17 Viognier från Hawkes Bay, Nya Zeeland Sverigepremiär på Systembolaget och vi är så stolta och glada över att få lansera det här vinet! Det är ett underbart exempel på hur Viognierdruvan smakar när den är riktigt, riktigt bra. ​

”Aromatisk doft av apelsinskal, tropiska frukter och lychee. Vinet är torrt och levererar en smakexplosion av ananas, persika, mango, passionsfrukt, papaya och Granny Smith-äpplen. Fylligt och smakrikt med en fin mineralsälta i den torra avslutningen”

Servera gärna till kolgrillade kycklinglårfiléer eller tonfisktartar smaksatt med mango.

 

Hawkes Bay är ett vindistrikt som ligger på nordöns östra sida i den lilla viken i närheten av Hastings och Napier. Det är mestadels Bordeauxdruvor så som Cabernet Sauvignon, Syrah och Merlot som odlas men på senare år har man även börjat odla den vita druvan Viognier. Gimblett Gravels som är området som Pioneer Block 17 kommer ifrån är det enda vinområdet i nya världen vars gränser är definierade efter jordmånen. Det är en mycket speciell jordmån som består av lämningar från en flod som svämmade över och bytte riktning 1867. Stenarna är mörka i färgen vilket hjälper till att behålla värme i jorden, de är även porösa vilket leder till en jordmån som släpper igenom vätska väldigt snabbt. Detta tvingar vinrankornas rötter att ta sig långt ner i marken där de får kämpa för att finna vatten.

Vinet finns i begränsad mängd och i ett begränsat antal butiker så passa på innan det tar slut!

Dela nyheter:

För fjärde året i ordningen! Eftertraktad vit Spanjor åter på hyllorna

Nu är det ÄNTLIGEN dags för Raig de Raim Garnaxta Blanca att göra entré på Systembolaget tillfälliga hyllor igen. Årgång 2021 lanseras den 19 augusti i 220 butiker

Nyhet på Systembolaget – Dominio de Alma!

Den 1/12 slog Dominio de Alma ned som en bomb på Systembolaget! Stor och kraftfull, samtidigt smidig och elegant.

Exklusiv lansering Oktober-Il Rocchin di Zerbo Gavi 2020

Du har väl inte missat att vi den 12 oktober lanserade en ny produkt i Systembolagets exklusiva sortiment med begränsat antal flaskor att tillgå?

För tredje åter i rad, Raig de Raim Garnaxta Blanca i Systembolagets tillfälliga sortiment

Den 10 augusti lanseras Raig de Raim Garnaxta Blanca för
tredje året i rad i Systembolagets tillfälliga sortiment. Ett vin i
ungdomlig stil som väl visar vad området har att erbjuda.

Sveriges mästerkock Sofia lagar mat till Saint Clair Origin Pinot Noir

Sveriges mästerkock Sofia Henriksson delar med sig av sitt bästa recept till Saint Clair Origin Pinot Noir.

Maison Mirabeau i nytt samarbete med Sigva

Vi är glada och stolta över att vägarna korsats mellan oss och den anrika producenten Maison Mirabeau. En roséproducent med flertalet internationella utmärkelser som tydligt visar på vad Côtes d'Azure verkligen står för.