Seminarium med Laurent Delaunay och Sigva!

25-apr-2018

Laurent Delaunay som bland annat står bakom Abotts & Delaunay och Metairie d’Alon kommer till Stockholm nästa vecka och då vill vi gärna bjuda in dig till ett seminarium med provning som kommer att fokuseras på viner från södra Frankrike.

Missa inte det här tillfället att få göra en ordentlig djupdykning i vinerna från Languedoc och södra Frankrike!

Laurent Delaunay tillhör den femte generationens vinmakarfamilj från Bourgogne och har jobbat i vingårdar och vinerier ända sedan han var femton år gammal. Laurent läste senare vitikultur och oenologi för att sedan jobba några år i Kalifornien innan han återvände till Frankrike där han blev förälskad i Languedoc och mångfalden i dess vingårdar.

Abbotts & Delaunay är ett litet vineri som har specialiserat sig på kvalitetsvin från Languedoc-Roussillon. Laurent Delaunay såg tidigt den enorma potential som Languedoc hade och tillsammans med den unga och begåvade australienskan och vinmakaren Nerida Abbott slog de sig samman. I sitt sökandet efter perfektion, inspiration och grundlighet som blev nyckelorden som beskrev den anda som de passionerade familjerna delade ville man vidmakthålla denna filosofi och bestämde de sig för att nämna sitt projekt för dem båda: Abbotts & Delaunay.

Detta var 1996 och vingården låg i Marseillette, nära Carcassonne i sydvästra Frankrike.
Familjen Abbott valde efter några år att sälja sin del och familjen Laurent tog över hela vingården. Namnet Abbott valde man att behålla då familjen haft stort inflytande på utvecklingen av området. Området har ett dramatiskt landskap och klimat och ofta bildas olika molnformationer när de starka vindarna drar förbi. Några av prestigevinerna bär därför namn på både molnnamn som Alto Stratus eller en vind som ofta sveper igenom som heter Zephyr som fick ge namnet till familjens flaggskepp Limouxen Zephyr.

Dela nyheter:

För fjärde året i ordningen! Eftertraktad vit Spanjor åter på hyllorna

Nu är det ÄNTLIGEN dags för Raig de Raim Garnaxta Blanca att göra entré på Systembolaget tillfälliga hyllor igen. Årgång 2021 lanseras den 19 augusti i 220 butiker

Nyhet på Systembolaget – Dominio de Alma!

Den 1/12 slog Dominio de Alma ned som en bomb på Systembolaget! Stor och kraftfull, samtidigt smidig och elegant.

Exklusiv lansering Oktober-Il Rocchin di Zerbo Gavi 2020

Du har väl inte missat att vi den 12 oktober lanserade en ny produkt i Systembolagets exklusiva sortiment med begränsat antal flaskor att tillgå?

För tredje åter i rad, Raig de Raim Garnaxta Blanca i Systembolagets tillfälliga sortiment

Den 10 augusti lanseras Raig de Raim Garnaxta Blanca för
tredje året i rad i Systembolagets tillfälliga sortiment. Ett vin i
ungdomlig stil som väl visar vad området har att erbjuda.

Sveriges mästerkock Sofia lagar mat till Saint Clair Origin Pinot Noir

Sveriges mästerkock Sofia Henriksson delar med sig av sitt bästa recept till Saint Clair Origin Pinot Noir.

Maison Mirabeau i nytt samarbete med Sigva

Vi är glada och stolta över att vägarna korsats mellan oss och den anrika producenten Maison Mirabeau. En roséproducent med flertalet internationella utmärkelser som tydligt visar på vad Côtes d'Azure verkligen står för.