Sveriges mästerkock Sofia lagar mat till Saint Clair Origin Pinot Noir - Sigva

Sveriges mästerkock Sofia lagar mat till Saint Clair Origin Pinot Noir

28-jun-2021

Funkar fisk och rödvin ihop? Det korta svaret är ja, det gör det! Men, det beror givetvis på hur fisken serveras och vilket rött vin vi pratar om. Pinot Noir är nog den druva som går allra bäst till fisk med sina mjuka tanniner och bäriga smakprofil och det har Sofia Henriksson som vann Sveriges Mästerkock 2020 upptäckt.
Här delar vi med oss av ett recept skapat av Sofia Henriksson till Saint Clair Origin Pinot Noir från Marlborough, Nya Zeeland. Sofia kombinerar stekt torskrygg med en underbar sötpotatispuré med pankokrisp och en syrlig sallad till.

”Sötpotatispuré med brynt dragonsmör, stekt torskrygg med bacon- och pankokrisp och en syrlig selleri och sparrissallad som serveras med en sval Saint Clair Origin Pinot Noir från natursköna Nya Zeeland. Nej men det här kan vara sommarens bästa recept! ☀️🍷

Ofta tänker man bara vitt vin till fisk men ack så fel! Det här prisade rödvinet passar otroligt fint med sommarens fisk och kycklingrätter. I det här fallet möter det salta och rökiga baconet, sötsyrliga sötpotatisen och stekta fisken vinet på ett otroligt elegant sätt! 😚”

Recept för 4 pers
3 stora sötpotatisar
1 msk smetana/creme fraiche
2 tsk vitvinsvinäger eller lite citron
100 g smör
1 msk dragon
500 g torskrygg
1 pkt bacon
1 dl panko
2 selleristjälkar
4 sparris
1 citron
1 msk olivolja
1 msk kapris
1 näve persilja
Salt och svartpeppar

Gör så här
Skala och dela potatisen, koka tills den är mjuk. Bryn smöret, tillsätt dragon och häll på potatisen medan du mixar till en fin puré. Stek bacon med panko till ett krisp. Hacka upp grönsaker råa. Häll på citronsaft och olja, lite salt och peppar och persilja! Stek fisken och lägg upp! Magi!

Dela nyheter:

Sveriges mästerkock Sofia lagar mat till Saint Clair Origin Pinot Noir

Sveriges mästerkock Sofia Henriksson delar med sig av sitt bästa recept till Saint Clair Origin Pinot Noir.

Maison Mirabeau i nytt samarbete med Sigva

Vi är glada och stolta över att vägarna korsats mellan oss och den anrika producenten Maison Mirabeau. En roséproducent med flertalet internationella utmärkelser som tydligt visar på vad Côtes d'Azure verkligen står för.

Château Margaux 2018

Tisdag 22 april är vi stolta över att få lansera ett av Bordeaux mest mytomspunna viner; 72 flaskor av Château Margaux 2018 via Systembolagets webblansering. Dessa flaskor kan enbart köpas online via Systembolagets hemsida och kommer inte att finnas tillgängliga i butik.

Lyxig lansering i Små partier 13 april

Tisdag 13 april lanseras två mycket speciella viner i Små Partier; Chateau Gruaud Larose 2018 från Saint-Julien, Bordeaux och Saint Clair Dawn Méthode Traditionelle från Marlborough, Nya Zeeland.

Franska Abbotts & Delaunay i nysatsning med ekologisk Pinot Noir

Den 19 februari 2021 är det äntligen dags för lanseringen av Abbotts & Delaunays ekologiska satsning Métayage Pinot Noir i Systembolagets beställningssortiment. En lansering producenten och Sigva jobbat med under en längre tid och som vi nu är oerhört stolta att få presentera.

Edouard Delaunay Beaune 1er Cru Les Grèves 2018

Den 3 november lanseras Edouard Delauney Beaune 1er Les Grèves 2018 i Systembolagets tillfälliga sortiment. Ett elegant och generöst vin i exklusiv upplaga från en producent med en rörande historia.