Sveriges mästerkock Sofia lagar mat till Saint Clair Origin Pinot Noir

28-jun-2021

Funkar fisk och rödvin ihop? Det korta svaret är ja, det gör det! Men, det beror givetvis på hur fisken serveras och vilket rött vin vi pratar om. Pinot Noir är nog den druva som går allra bäst till fisk med sina mjuka tanniner och bäriga smakprofil och det har Sofia Henriksson som vann Sveriges Mästerkock 2020 upptäckt.
Här delar vi med oss av ett recept skapat av Sofia Henriksson till Saint Clair Origin Pinot Noir från Marlborough, Nya Zeeland. Sofia kombinerar stekt torskrygg med en underbar sötpotatispuré med pankokrisp och en syrlig sallad till.

”Sötpotatispuré med brynt dragonsmör, stekt torskrygg med bacon- och pankokrisp och en syrlig selleri och sparrissallad som serveras med en sval Saint Clair Origin Pinot Noir från natursköna Nya Zeeland. Nej men det här kan vara sommarens bästa recept! ☀️?

Ofta tänker man bara vitt vin till fisk men ack så fel! Det här prisade rödvinet passar otroligt fint med sommarens fisk och kycklingrätter. I det här fallet möter det salta och rökiga baconet, sötsyrliga sötpotatisen och stekta fisken vinet på ett otroligt elegant sätt! ?”

Recept för 4 pers
3 stora sötpotatisar
1 msk smetana/creme fraiche
2 tsk vitvinsvinäger eller lite citron
100 g smör
1 msk dragon
500 g torskrygg
1 pkt bacon
1 dl panko
2 selleristjälkar
4 sparris
1 citron
1 msk olivolja
1 msk kapris
1 näve persilja
Salt och svartpeppar

Gör så här
Skala och dela potatisen, koka tills den är mjuk. Bryn smöret, tillsätt dragon och häll på potatisen medan du mixar till en fin puré. Stek bacon med panko till ett krisp. Hacka upp grönsaker råa. Häll på citronsaft och olja, lite salt och peppar och persilja! Stek fisken och lägg upp! Magi!

Dela nyheter:

För fjärde året i ordningen! Eftertraktad vit Spanjor åter på hyllorna

Nu är det ÄNTLIGEN dags för Raig de Raim Garnaxta Blanca att göra entré på Systembolaget tillfälliga hyllor igen. Årgång 2021 lanseras den 19 augusti i 220 butiker

Nyhet på Systembolaget – Dominio de Alma!

Den 1/12 slog Dominio de Alma ned som en bomb på Systembolaget! Stor och kraftfull, samtidigt smidig och elegant.

Exklusiv lansering Oktober-Il Rocchin di Zerbo Gavi 2020

Du har väl inte missat att vi den 12 oktober lanserade en ny produkt i Systembolagets exklusiva sortiment med begränsat antal flaskor att tillgå?

För tredje åter i rad, Raig de Raim Garnaxta Blanca i Systembolagets tillfälliga sortiment

Den 10 augusti lanseras Raig de Raim Garnaxta Blanca för
tredje året i rad i Systembolagets tillfälliga sortiment. Ett vin i
ungdomlig stil som väl visar vad området har att erbjuda.

Sveriges mästerkock Sofia lagar mat till Saint Clair Origin Pinot Noir

Sveriges mästerkock Sofia Henriksson delar med sig av sitt bästa recept till Saint Clair Origin Pinot Noir.

Maison Mirabeau i nytt samarbete med Sigva

Vi är glada och stolta över att vägarna korsats mellan oss och den anrika producenten Maison Mirabeau. En roséproducent med flertalet internationella utmärkelser som tydligt visar på vad Côtes d'Azure verkligen står för.