Två nya viner i det fasta sortimentet 1 mars!

05-apr-2018

1 mars lanserade vi två nyheter i Systembolagets fasta sortiment; ett rödvin från Aragonien i Spanien och ett rosévin från East Coast på Nya Zeeland.

Saint Clair Vicar’s Choice Rosé – Art nr 4651 – Pris 169 kr/1,5 liter Box

Vinet är en blend av pinot gris och pinot noir från Saint Clairs egna vingårdar i Marlborough och Waipara, vingårdarna är speciellt utvalda på grund av deras historik av att producera aromatiska, parfymerade och delikata roséviner.

Saint Clairs chefsvinmakare Hamish Clark som flertalet gånger blivit utnämnd till ”Winemaker of the Year” står tillsammans med Kyle Thompson bakom vinet och deras mångåriga erfarenhet och kunskap om Saint Clairs vingårdar bidrar till den höga kvaliteten.

Saint Clair grundades 1978 av Neal och Judy Ibbotson och var en av de första privatägda vingårdarna i Marlborough. Namnet Saint Clair härstammar från familjen Sinclair som var med och byggde det första huset i byn Blenheim. Druvorna såldes ursprungligen till lokala vinföretag men 1994 bestämde sig Neal och Judy för att höja kvaliteten och detta ledde till etableringen av Saint Clair Family Estate. 1994 var första gången som alla viner vann medaljer, inklusive guld och vinerna vinner fortfarande medaljer och är populära världen över.

 

Vicor Garnacha – Art nr 2240 – Pris 89 kr

Aragonien ligger i nordöstra Spanien och största staden är Zaragoza. Aragon är flankerat av två bergskedjor; Pyrenéerna i norr och Iberiska bergen i söder vilket leder till att temperaturerna varierar väldigt mycket.

DO Calatayud, som Vicor kommer ifrån har ett väldigt torrt klimat med sina varma, torra somrar och kalla vintrar. Det är väldigt stor skillnad på dag- och nattemperaturer under växtsäsongen där de svala nätterna ger frisk syra och de soliga, varma dagarna ger optimal mognad för den solälskande Garnacha-druvan. DO Calatayud som ligger sydöst om Zaragoza är ett av de yngsta DO som finns i Aragon och etablerades 1989.

Vicor är gjort av 100 % Garnacha och har inslag mörka bär, plommon och choklad med en fin kryddighet i slutet. Vicor passar fint till den klassiska Aragoniska kycklinggrytan (Chilindrón) med paprika, vitlök, tomater och jamón serrano eller varför inte till den vegetariska lasagnen?

Dela nyheter:

För fjärde året i ordningen! Eftertraktad vit Spanjor åter på hyllorna

Nu är det ÄNTLIGEN dags för Raig de Raim Garnaxta Blanca att göra entré på Systembolaget tillfälliga hyllor igen. Årgång 2021 lanseras den 19 augusti i 220 butiker

Nyhet på Systembolaget – Dominio de Alma!

Den 1/12 slog Dominio de Alma ned som en bomb på Systembolaget! Stor och kraftfull, samtidigt smidig och elegant.

Exklusiv lansering Oktober-Il Rocchin di Zerbo Gavi 2020

Du har väl inte missat att vi den 12 oktober lanserade en ny produkt i Systembolagets exklusiva sortiment med begränsat antal flaskor att tillgå?

För tredje åter i rad, Raig de Raim Garnaxta Blanca i Systembolagets tillfälliga sortiment

Den 10 augusti lanseras Raig de Raim Garnaxta Blanca för
tredje året i rad i Systembolagets tillfälliga sortiment. Ett vin i
ungdomlig stil som väl visar vad området har att erbjuda.

Sveriges mästerkock Sofia lagar mat till Saint Clair Origin Pinot Noir

Sveriges mästerkock Sofia Henriksson delar med sig av sitt bästa recept till Saint Clair Origin Pinot Noir.

Maison Mirabeau i nytt samarbete med Sigva

Vi är glada och stolta över att vägarna korsats mellan oss och den anrika producenten Maison Mirabeau. En roséproducent med flertalet internationella utmärkelser som tydligt visar på vad Côtes d'Azure verkligen står för.