Välkommen på Champagneprovning!

30-nov-2018

Varmt välkommen till en lyxig kväll där Champagne Castelnau står i centrum! Vi får besök av Arnaud Fabre som är exportchef hos Champagne Castelnau och vad passar då bättre än att bjuda in er till ett mysigt champagnemingel med snittar?

Vi kommer att servera fyra champagner och en av dom är Brut Reserve NV som är en underbar mat- och mingelchampagne med sina sex år på jästfällningen. Detta gör att champagnen blir vackert guldgul i färgen och bubblorna blir små och många! Perfekt till tolvslaget på nyårsafton!

Roséchampagne har många användningsområden och Castelnau Brut Rosé NV är ljust laxrosa med rödbärig, charmig frukt som gör att den passar utmärkt till lyxiga laxsnittar och annan festlig plockmat under helgerna.

Vi har även med oss två årgångschampagner: Cuvée Brut Millésimé 2004 och Cuvée Blanc de Blancs Millésimé 2005.
Cuvée Brut Millésimé 2004
 är en blandning på 50 % chardonnay, 30 % pinot noir och 20 % pinot meunier och vinet har vilat på sin jästfällning i hela tolv år. Årgång 2004 jämförs ofta med de berömda 2002, 1996 och 1990 och vi kan avslöja att den är oerhört god redan nu, men går att lagra i flera år framöver om en vill!

Cuvée Blanc de Blancs Millésimé 2005 är en nyhet hos oss och vi ser verkligen fram emot att presentera den här förföriska champagnen för er! Champagnen är gjord på 100 % chardonnay från de bästa lägena i Montaigne de Reims och Côte des Blancs och har en underbar komplexitet!

Vad: Champagnemingel med snittar
Var: Bistro Ruby, Österlånggatan 14, Gamla Stan, Stockholm
När: Torsdag 6 december
Tid: 18.30-20.30
Pris: 499 kr
OSA: Camilla.lewin@sigva.se senast tisdag 4 december

Dela nyheter:

NYHET! El Gran Botánico Alijares Mars 2020

Den 2 mars har vi nöjet att lansera El Gran Botánico Alijares på Bag in Box i Systembolagets
fasta sortiment.

Nyhetslanseringar 2 december 2019

Den andra december 2019 lanserades inte en utan två nyheter i Systembolaget fasta sortiment. Morador Chardonnay från Navarra tillsammans med producenten Bodegas Agronavarra S.L. samt Maison Louis Max Coteaux Bourguignons, en uppföljare från producenten Maison Louis Max efter box lanseringen i september 2019.

Raig de Raïm Garnatxa Blanca En Nyhet i begränsad upplaga!

Klockan tio idag när Systembolaget öppnar dörrarna lanserar vi vår nyhet Raig de Raïm Garnatxa Blanca. För första gången kommer då vin från den den anrika producenten Celler Piñol att finnas representerat på systembolagets hyllor.

Nyhet på Systembolaget 2 September 2019

Den 2 september 2019 lanseras Maison Louis Max Grande Cuvée Rouge på Bag in Box i
Systembolagets fasta sortiment

Två viner från Domaine de la Métairie d’Alon i Systembolagets exklusiva sortiment

Den 16 augusti 2019 lanserar Sigva tillsammans med producenten Domaine de la Metairie d’Alon vinerna La Palajo Chardonnay 2017 och La Métairie Pinot Noir 2017 i Systembolagets exklusiva sortiment, Små partier.

Fem dolda favoriter i Beställningssortimentet!

Vinerna i Systembolagets beställningssortiment är för många en fullkomlig djungel. Trots det fina utbud som finns på hyllorna i butik idag finns ett flertalet guldkorn att hitta i beställningssortiment, vi har satt samman en lite guide med våra favoriter.