Välkommen på Champagneprovning!

30-Nov-2018

Varmt välkommen till en lyxig kväll där Champagne Castelnau står i centrum! Vi får besök av Arnaud Fabre som är exportchef hos Champagne Castelnau och vad passar då bättre än att bjuda in er till ett mysigt champagnemingel med snittar?

Vi kommer att servera fyra champagner och en av dom är Brut Reserve NV som är en underbar mat- och mingelchampagne med sina sex år på jästfällningen. Detta gör att champagnen blir vackert guldgul i färgen och bubblorna blir små och många! Perfekt till tolvslaget på nyårsafton!

Roséchampagne har många användningsområden och Castelnau Brut Rosé NV är ljust laxrosa med rödbärig, charmig frukt som gör att den passar utmärkt till lyxiga laxsnittar och annan festlig plockmat under helgerna.

Vi har även med oss två årgångschampagner: Cuvée Brut Millésimé 2004 och Cuvée Blanc de Blancs Millésimé 2005.
Cuvée Brut Millésimé 2004
 är en blandning på 50 % chardonnay, 30 % pinot noir och 20 % pinot meunier och vinet har vilat på sin jästfällning i hela tolv år. Årgång 2004 jämförs ofta med de berömda 2002, 1996 och 1990 och vi kan avslöja att den är oerhört god redan nu, men går att lagra i flera år framöver om en vill!

Cuvée Blanc de Blancs Millésimé 2005 är en nyhet hos oss och vi ser verkligen fram emot att presentera den här förföriska champagnen för er! Champagnen är gjord på 100 % chardonnay från de bästa lägena i Montaigne de Reims och Côte des Blancs och har en underbar komplexitet!

Vad: Champagnemingel med snittar
Var: Bistro Ruby, Österlånggatan 14, Gamla Stan, Stockholm
När: Torsdag 6 december
Tid: 18.30-20.30
Pris: 499 kr
OSA: Camilla.lewin@sigva.se senast tisdag 4 december

Dela nyheter:

Välkommen på Champagneprovning!

Missa inte en underbar champagneprovning torsdag 6 december där vi serverar champagne under två timmar i Gamla Stan!

Vinmässa i Umeå 24/11!

Missa inte vinmässa i Umeå denna helg!

Höstnyhet från Amarone i Små Partier och begränsad upplaga!

Amarone 3 Cru 2012 finns att hitta i Systembolagets sortimentet för Små Partier, från och med fredagen 19/10

Vinmässa i Linköping!

Missa inte årets vinmässa i Linköping, som går av stapeln fredag och lördag den 12-13 oktober.

Nyhet från Rioja i Små Partier!

La Gargantilla Garnacha 2015 från Rioja säljs i begränsad upplaga på Systembolaget och finns att hitta i det tillfälliga sortimentet från och med fredagen 17/8.

Lyxig trälåda Vid beställning av Conde de Valdemar Crianza

Nyhet! Om du beställer 6 flaskor Conde de Valdemar Crianza så levereras dem i en supersnygg trälåda. Fin som dekoration hemma eller som en gåva! Finns i begränsad upplaga, så länge lagret räcker.