Välkommen på Champagneprovning! - Sigva

Välkommen på Champagneprovning!

30-nov-2018

Varmt välkommen till en lyxig kväll där Champagne Castelnau står i centrum! Vi får besök av Arnaud Fabre som är exportchef hos Champagne Castelnau och vad passar då bättre än att bjuda in er till ett mysigt champagnemingel med snittar?

Vi kommer att servera fyra champagner och en av dom är Brut Reserve NV som är en underbar mat- och mingelchampagne med sina sex år på jästfällningen. Detta gör att champagnen blir vackert guldgul i färgen och bubblorna blir små och många! Perfekt till tolvslaget på nyårsafton!

Roséchampagne har många användningsområden och Castelnau Brut Rosé NV är ljust laxrosa med rödbärig, charmig frukt som gör att den passar utmärkt till lyxiga laxsnittar och annan festlig plockmat under helgerna.

Vi har även med oss två årgångschampagner: Cuvée Brut Millésimé 2004 och Cuvée Blanc de Blancs Millésimé 2005.
Cuvée Brut Millésimé 2004
 är en blandning på 50 % chardonnay, 30 % pinot noir och 20 % pinot meunier och vinet har vilat på sin jästfällning i hela tolv år. Årgång 2004 jämförs ofta med de berömda 2002, 1996 och 1990 och vi kan avslöja att den är oerhört god redan nu, men går att lagra i flera år framöver om en vill!

Cuvée Blanc de Blancs Millésimé 2005 är en nyhet hos oss och vi ser verkligen fram emot att presentera den här förföriska champagnen för er! Champagnen är gjord på 100 % chardonnay från de bästa lägena i Montaigne de Reims och Côte des Blancs och har en underbar komplexitet!

Vad: Champagnemingel med snittar
Var: Bistro Ruby, Österlånggatan 14, Gamla Stan, Stockholm
När: Torsdag 6 december
Tid: 18.30-20.30
Pris: 499 kr
OSA: Camilla.lewin@sigva.se senast tisdag 4 december

Dela nyheter:

Raig de Raim Garnaxta Blanca åter på Systembolagets hyllor

Den 25 augusti 2020 lanseras återigen Raig de Raim Garnaxta Blanca i Systembolagets tillfälliga sortiment. Ett vin i ungdomlig stil som väl visar vad området har att erbjuda.

Lyxboxen Delta Chardonnay är här!

Lagom till sommaren lanserar vi en fantastiskt god nyhet på Systembolaget, River Delta Chardonnay från Marlborough, Nya Zeeland.

Livesänd vinprovning med Laura från Saint Clair

Onsdag 29 april går vår första livesända vinprovning av stapeln, missa inte den! Laura från Saint Clair kommer att ger oss en inblick i skörden 2020 på Nya Zeeland och prova två viner tillsammans med oss.

Saint Clair Dawn Méthode Traditionelle i Små Partier

Fredag 3 april är en väldigt speciell dag då vi har äran att få lansera Saint Clair Dawn Méthode Traditionelle i Systembolagets tillfälliga sortiment.

NYHET! El Gran Botánico Alijares Mars 2020

Den 2 mars har vi nöjet att lansera El Gran Botánico Alijares på Bag in Box i Systembolagets
fasta sortiment.

Nyhetslanseringar 2 december 2019

Den andra december 2019 lanserades inte en utan två nyheter i Systembolaget fasta sortiment. Morador Chardonnay från Navarra tillsammans med producenten Bodegas Agronavarra S.L. samt Maison Louis Max Coteaux Bourguignons, en uppföljare från producenten Maison Louis Max efter box lanseringen i september 2019.