Välkommen på Champagneprovning!

30-nov-2018

Varmt välkommen till en lyxig kväll där Champagne Castelnau står i centrum! Vi får besök av Arnaud Fabre som är exportchef hos Champagne Castelnau och vad passar då bättre än att bjuda in er till ett mysigt champagnemingel med snittar?

Vi kommer att servera fyra champagner och en av dom är Brut Reserve NV som är en underbar mat- och mingelchampagne med sina sex år på jästfällningen. Detta gör att champagnen blir vackert guldgul i färgen och bubblorna blir små och många! Perfekt till tolvslaget på nyårsafton!

Roséchampagne har många användningsområden och Castelnau Brut Rosé NV är ljust laxrosa med rödbärig, charmig frukt som gör att den passar utmärkt till lyxiga laxsnittar och annan festlig plockmat under helgerna.

Vi har även med oss två årgångschampagner: Cuvée Brut Millésimé 2004 och Cuvée Blanc de Blancs Millésimé 2005.
Cuvée Brut Millésimé 2004
 är en blandning på 50 % chardonnay, 30 % pinot noir och 20 % pinot meunier och vinet har vilat på sin jästfällning i hela tolv år. Årgång 2004 jämförs ofta med de berömda 2002, 1996 och 1990 och vi kan avslöja att den är oerhört god redan nu, men går att lagra i flera år framöver om en vill!

Cuvée Blanc de Blancs Millésimé 2005 är en nyhet hos oss och vi ser verkligen fram emot att presentera den här förföriska champagnen för er! Champagnen är gjord på 100 % chardonnay från de bästa lägena i Montaigne de Reims och Côte des Blancs och har en underbar komplexitet!

Vad: Champagnemingel med snittar
Var: Bistro Ruby, Österlånggatan 14, Gamla Stan, Stockholm
När: Torsdag 6 december
Tid: 18.30-20.30
Pris: 499 kr
OSA: Camilla.lewin@sigva.se senast tisdag 4 december

Dela nyheter:

För fjärde året i ordningen! Eftertraktad vit Spanjor åter på hyllorna

Nu är det ÄNTLIGEN dags för Raig de Raim Garnaxta Blanca att göra entré på Systembolaget tillfälliga hyllor igen. Årgång 2021 lanseras den 19 augusti i 220 butiker

Nyhet på Systembolaget – Dominio de Alma!

Den 1/12 slog Dominio de Alma ned som en bomb på Systembolaget! Stor och kraftfull, samtidigt smidig och elegant.

Exklusiv lansering Oktober-Il Rocchin di Zerbo Gavi 2020

Du har väl inte missat att vi den 12 oktober lanserade en ny produkt i Systembolagets exklusiva sortiment med begränsat antal flaskor att tillgå?

För tredje åter i rad, Raig de Raim Garnaxta Blanca i Systembolagets tillfälliga sortiment

Den 10 augusti lanseras Raig de Raim Garnaxta Blanca för
tredje året i rad i Systembolagets tillfälliga sortiment. Ett vin i
ungdomlig stil som väl visar vad området har att erbjuda.

Sveriges mästerkock Sofia lagar mat till Saint Clair Origin Pinot Noir

Sveriges mästerkock Sofia Henriksson delar med sig av sitt bästa recept till Saint Clair Origin Pinot Noir.

Maison Mirabeau i nytt samarbete med Sigva

Vi är glada och stolta över att vägarna korsats mellan oss och den anrika producenten Maison Mirabeau. En roséproducent med flertalet internationella utmärkelser som tydligt visar på vad Côtes d'Azure verkligen står för.