Bouillabaisse

En fantastisk sydfransk gryta som gör alla glada. Bouillabaisse kan man göra på det mesta i fiskväg, många tycker om att ha i räkor, bläckfisk, krabba - you name it. Det här är vårt favoritrecept, som givetvis serveras med en hemgjord aioli.

Ingredienser

4 personer

2 gula lökar 6 vitlöksklyftor 1 fänkål 2 morötter 400g krossade tomater 2 msk tomatpuré 3 dl vitt vin 1 liter fiskbuljong 0,5g saffran 1 tsk torkad timjan 1 nät blåmusslor Ca 500g blandad fisk i grytbitar 2 ägg Rapsolja Olivolja 2 tsk dijonsenap Salt Nymald svartpeppar Gott bröd som tillbehör

Sugen på något annat än recept för Bouillabaisse?

Salsicciapasta

Jordgubbsmojito

Saffranspasta med räkor och sparris

Grillad persika med tomat och burrata

Bakad brie med päron, salta mandlar och timjan

Råraka med gravad lax, smetana och kapris