Bouillabaisse

En fantastisk sydfransk gryta som gör alla glada. Bouillabaisse kan man göra på det mesta i fiskväg, många tycker om att ha i räkor, bläckfisk, krabba - you name it. Det här är vårt favoritrecept, som givetvis serveras med en hemgjord aioli.

Ingredienser

4 personer

2 gula lökar 6 vitlöksklyftor 1 fänkål 2 morötter 400g krossade tomater 2 msk tomatpuré 3 dl vitt vin 1 liter fiskbuljong 0,5g saffran 1 tsk torkad timjan 1 nät blåmusslor Ca 500g blandad fisk i grytbitar 2 ägg Rapsolja Olivolja 2 tsk dijonsenap Salt Nymald svartpeppar Gott bröd som tillbehör

Sugen på något annat än recept för Bouillabaisse?

Jessica Frejs Laxcarpaccio

Jessica Frejs Toast med ärtor, krasse och ricotta

Jessica Frejs tryffelpasta

Kantarell och kräfttoast

Salsicciapasta

Jordgubbsmojito