Choucroute

Choucroute betyder helt enkelt surkål på franska. Det är en klassisk bondrätt från Alsace i norra Frankrike. Traditionellt består rätten av fläsklägg och minst tre olika sorters korvar, men här kan man naturligtvis göra lite som man vill. Viktigast är surkålen och naturligtvis stark senap till!

Ingredienser

4 personer

1 bit rökt sidfläsk (ca 200g) 300g kryddstarka korvar (olika sorter) 1 gul lök 1 äpple 1 stor burk surkål (ca 800g) Smör till stekning 4 skivor kassler (ca 200 g) 4dl köttbuljong (från tärning går bra) 1 dl vitt vin 10 enbär 1 lagerblad Lite torkad timjan Dijonsenap till servering Kokt potatis till servering

Vinförslag

Sugen på något annat än recept för Choucroute?

Jessica Frejs Laxcarpaccio

Jessica Frejs Toast med ärtor, krasse och ricotta

Jessica Frejs tryffelpasta

Kantarell och kräfttoast

Salsicciapasta

Jordgubbsmojito