Krämig Pumpasoppa på Butternut
Detta är en mustig och krämig vitaminbomb i vintermörkret! Den är superenkel och går att servera med olika tillbehör, till vardag och till fest.
Denna soppa kan göras helt vegetarisk/vegansk om man byter ut grädden mot valfri soja/havre eller mandelgrädde, samt använder grönsaksbuljong istället för hönsbuljong.
Man kan rosta pumpan i ugnen på 70-80 grader (ca) över natten om man vill förbereda sig. Hinner man inte ugnsrosta pumpan, så går det lika bra att fräsa den långsamt, direkt i kastrullen.
Servera soppan med lite rostade pumpakärnor.
Om man vill lyxa till det så kan man servera soppan med lite räkor, hummer eller knaperstekt pancetta/sidfläsk.
Ingredienser
4 pers- ca 1 timme
1 kg Butternut-pumpa 100 g Smör 50 g Färsk timjan 1 st Vitlöksboll 2 st Gul lök 4-5 msk Rapsolja 1-2 tärningar Höns-eller grönsaksbuljong 2 dl Vispgrädde Torkad Timjan Havssalt Peppar 1 msk (ca) Flytande Honung Citron alternativt vitvinsvinägerVinförslag
Sugen på något annat än recept för Krämig Pumpasoppa på Butternut?
Warning: Undefined variable $no_button in /home/sigva/public_html/app/themes/content/templates/sections/section-recipe-posts.php on line 63