Krämig Pumpasoppa på Butternut

Detta är en mustig och krämig vitaminbomb i vintermörkret! Den är superenkel och går att servera med olika tillbehör, till vardag och till fest.

Denna soppa kan göras helt vegetarisk/vegansk om man byter ut grädden mot valfri soja/havre eller mandelgrädde, samt använder grönsaksbuljong istället för hönsbuljong.

Man kan rosta pumpan i ugnen på 70-80 grader (ca) över natten om man vill förbereda sig. Hinner man inte ugnsrosta pumpan, så går det lika bra att fräsa den långsamt, direkt i kastrullen.
Servera soppan med lite rostade pumpakärnor.

Om man vill lyxa till det så kan man servera soppan med lite räkor, hummer eller knaperstekt pancetta/sidfläsk.

Ingredienser

4 pers- ca 1 timme

1 kg Butternut-pumpa 100 g Smör 50 g Färsk timjan 1 st Vitlöksboll 2 st Gul lök 4-5 msk Rapsolja 1-2 tärningar Höns-eller grönsaksbuljong 2 dl Vispgrädde Torkad Timjan Havssalt Peppar 1 msk (ca) Flytande Honung Citron alternativt vitvinsvinäger

Sugen på något annat än recept för Krämig Pumpasoppa på Butternut?

Helstekt fläskfilé med kantareller

Matjessillstallrik med brynt smör

Copines Löjromstartlette

Krämig kycklingpasta

Lax med romsås

Potatis- och purjolökssoppa