Matjesilltårta

En underbar silltårta som passar lika fint på midsommar som under resten av sommaren! Perfekt att göra tårtan dagen innan så smakar den extra gott.

Vi tackar Vinbanken och Karin Ahlström Jensen för recept och bild.

Ingredienser

100 g smör 200 g kavring 4 gelatinblad 250 g finhackade matjesillfiléer, spara spadet från burken 3 dl gräddfil 2 dl crème fraiche 1 finhackad rödlök 1 dl hackad dill Nymalen svartpeppar

GARNERING:

0,5 dl finhackad rödlök 0,5 dl hackad gräslök 0,5 dl hackad dill Äggskivor (om man vill) Rädisor i halvor Löjrom om man vill lyxa till det!

Vinförslag

Sugen på något annat än recept för Matjesilltårta?

Helstekt fläskfilé med kantareller

Matjessillstallrik med brynt smör

Copines Löjromstartlette

Krämig kycklingpasta

Lax med romsås

Potatis- och purjolökssoppa