Tre läckra tapasrecept

Tillaga och addera på charkuterier och ostar. Med fördel med spanskt ursprung, Jamon Serrano, Chorizo och Manchego.

Pimientos de Padrón

Små gröna paprikor som du steker hårt i olja och serverar med flingsalt på

300 g Pimientos de Padrón

1 dl olivolja

Flingsalt

1 Värm stekpannan och tillsätt oljan

2 Stek paprikorna på medelhög värme tills de mörkar och fått lite färg.

3 Lägg sedan på ett papper så oljan rinner av och salta med flingsalt. Servera

 

Patatas bravas

Små uppskurna potatiskuber som friteras.

500 g potatis

5 dl olja

Salt

Aioli

1 Skrubba potatisarna noga och skär i jämnstora bitar. Koka bitarna i saltat vatten i en kastrull i ca 10 minuter, eller till de börjar mjukna. Häll av och låt torka ordentligt på hushållspapper.

2 Hetta upp oljan i en kastrull. Fritera potatisbitarna gyllenbruna och krispiga och låt rinna av på hushållspapper. Salta och servera med Aioli

 

Gambas al Pil Pil

Räkor frästa i olja med vitlök.

12 stora råa räkor

3 matskedar olivolja

1 nypa salt

1 tesked chiliflingor

2 hackade vitlöksklyftor

Paprikapulver

Hackad bladpersilja

Bröd till servering

 

1 Skala räkorna

2 Hacka vitlök och persiljan

3 Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt vitlök, chiliflakes och fräs snabbt. Pudra över paprikapulver och salt.

4 Lägg i räkorna och tillaga dem till de är rosa. Rör i persilja

5 Servera genast med gott lantbröd

 

 

Vicor Garnacha

Sugen på något annat än recept för Tre läckra tapasrecept?

Helstekt fläskfilé med kantareller

Matjessillstallrik med brynt smör

Copines Löjromstartlette

Krämig kycklingpasta

Lax med romsås

Potatis- och purjolökssoppa