Tre läckra tapasrecept

Tillaga och addera på charkuterier och ostar. Med fördel med spanskt ursprung, Jamon Serrano, Chorizo och Manchego.

Pimientos de Padrón

Små gröna paprikor som du steker hårt i olja och serverar med flingsalt på

300 g Pimientos de Padrón

1 dl olivolja

Flingsalt

1 Värm stekpannan och tillsätt oljan

2 Stek paprikorna på medelhög värme tills de mörkar och fått lite färg.

3 Lägg sedan på ett papper så oljan rinner av och salta med flingsalt. Servera

 

Patatas bravas

Små uppskurna potatiskuber som friteras.

500 g potatis

5 dl olja

Salt

Aioli

1 Skrubba potatisarna noga och skär i jämnstora bitar. Koka bitarna i saltat vatten i en kastrull i ca 10 minuter, eller till de börjar mjukna. Häll av och låt torka ordentligt på hushållspapper.

2 Hetta upp oljan i en kastrull. Fritera potatisbitarna gyllenbruna och krispiga och låt rinna av på hushållspapper. Salta och servera med Aioli

 

Gambas al Pil Pil

Räkor frästa i olja med vitlök.

12 stora råa räkor

3 matskedar olivolja

1 nypa salt

1 tesked chiliflingor

2 hackade vitlöksklyftor

Paprikapulver

Hackad bladpersilja

Bröd till servering

 

1 Skala räkorna

2 Hacka vitlök och persiljan

3 Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt vitlök, chiliflakes och fräs snabbt. Pudra över paprikapulver och salt.

4 Lägg i räkorna och tillaga dem till de är rosa. Rör i persilja

5 Servera genast med gott lantbröd

 

 

Vicor Garnacha

Vicor Läs mer