Tre läckra tapasrecept
Tillaga och addera på charkuterier och ostar. Med fördel med spanskt ursprung, Jamon Serrano, Chorizo och Manchego.
Pimientos de Padrón
Små gröna paprikor som du steker hårt i olja och serverar med flingsalt på
300 g Pimientos de Padrón
1 dl olivolja
Flingsalt
1 Värm stekpannan och tillsätt oljan
2 Stek paprikorna på medelhög värme tills de mörkar och fått lite färg.
3 Lägg sedan på ett papper så oljan rinner av och salta med flingsalt. Servera
Patatas bravas
Små uppskurna potatiskuber som friteras.
500 g potatis
5 dl olja
Salt
Aioli
1 Skrubba potatisarna noga och skär i jämnstora bitar. Koka bitarna i saltat vatten i en kastrull i ca 10 minuter, eller till de börjar mjukna. Häll av och låt torka ordentligt på hushållspapper.
2 Hetta upp oljan i en kastrull. Fritera potatisbitarna gyllenbruna och krispiga och låt rinna av på hushållspapper. Salta och servera med Aioli
Gambas al Pil Pil
Räkor frästa i olja med vitlök.
12 stora råa räkor
3 matskedar olivolja
1 nypa salt
1 tesked chiliflingor
2 hackade vitlöksklyftor
Paprikapulver
Hackad bladpersilja
Bröd till servering
1 Skala räkorna
2 Hacka vitlök och persiljan
3 Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt vitlök, chiliflakes och fräs snabbt. Pudra över paprikapulver och salt.
4 Lägg i räkorna och tillaga dem till de är rosa. Rör i persilja
5 Servera genast med gott lantbröd