"Tumbét" Grönsaksgratäng från Mallorca

Mallorcas mest populära side dish

Ingredienser

2 st aubergine 6-7 st fasta potatisar 1-2 dl olivolja, gärna Extra Virgin (totalt i receptet) 1 st gul lök 3-5 st vitlöksklyftor 2 st röda paprikor/ helst spansk, avlång 1 st färsk spansk chili 1 tsk paprikapulver (gärna spanskt) 1 tsk torkad oregano 2-3 msk vitt vin 2 burk(ar) färska tomater, gärna körsbärstomater. Några knippor färsk persilja salt och peppar

Macià Batle Santa Clara

Sugen på något annat än recept för ”Tumbét” Grönsaksgratäng från Mallorca?

Helstekt fläskfilé med kantareller

Matjessillstallrik med brynt smör

Copines Löjromstartlette

Krämig kycklingpasta

Lax med romsås

Potatis- och purjolökssoppa