Råraka på Västerbottenost med rökt lax, rödlök och gräddfil
Lyxigt, tilltugg som gör sig perfekt till bubblet!
Denna rätt blir helt vegetarisk och glutenfri om en skippar mjölet i rårakorna, bara kör olja till stekningen och byter ut gräddfilen mot något soja/havre/mandelbaserat.
Prova även att toppa med några handskalade räkor, som variation samt lyxa till det lite extra med Löjrom!
Ingredienser
ca 10-12 Rårakor, Ca 30 min
350 g potatis (fast) exempelvis Mandelpotatis 110 g riven Västerbottensost 2 msk vetemjöl (valfritt men hjälper att hålla ihop ”plättarna”) Salt- en nypa Ca 40 g smör samt lite matolja till stekningTopping
1/2 rödlök- finhackad eller tunnt skivad 1 dl gräddfil alternativt, smetana Ca 100 g tunt skivad kallrökt lax (eller gravad) Dill som garnityr Citronskivor Svartpeppar- nymalen