Råraka på Västerbottenost med rökt lax, rödlök och gräddfil

Lyxigt, tilltugg som gör sig perfekt till bubblet!

Denna rätt blir helt vegetarisk och glutenfri om en skippar mjölet i rårakorna, bara kör olja till stekningen och byter ut gräddfilen mot något soja/havre/mandelbaserat.

Prova även att toppa med några handskalade räkor, som variation samt lyxa till det lite extra med Löjrom!

Ingredienser

ca 10-12 Rårakor, Ca 30 min

350 g potatis (fast) exempelvis Mandelpotatis 110 g riven Västerbottensost 2 msk vetemjöl (valfritt men hjälper att hålla ihop ”plättarna”) Salt- en nypa Ca 40 g smör samt lite matolja till stekning

Topping

1/2 rödlök- finhackad eller tunnt skivad 1 dl gräddfil alternativt, smetana Ca 100 g tunt skivad kallrökt lax (eller gravad) Dill som garnityr Citronskivor Svartpeppar- nymalen

Sugen på något annat än recept för Råraka på Västerbottenost med rökt lax, rödlök och gräddfil?

Jessica Frejs Laxcarpaccio

Jessica Frejs Toast med ärtor, krasse och ricotta

Jessica Frejs tryffelpasta

Kantarell och kräfttoast

Salsicciapasta

Jordgubbsmojito